Пратите нас

Фудбал

Синиша Мркобрада нови тренер голмана у репрезентацији БиХ: Без Борца ово не би било могуће!

Фарук Хаџибегић недавно је именован за насљедника Ивајла Петева на клупи репрезентације БиХ.

Прослављени бх. фудбалер, којем ће ово бити други мандат на клупи БиХ, већ је формирао комплетан стручни штаб, а један од чланова је и тренутни тренер голмана Борца Синиша Мркобрада!

Да није рада у Борцу, не би било ни овог посла у А тиму БиХ – рекао је Мркобрада у разговору за портал МОНДО.

Борац афирмише све, прави тренере, играче и спортске раднике. Ако је неко у Борцу, то је привилегија и увијек ће бити. Све што сам урадио у животу, иако сам већину неког свог фудбалског, како играчког, тако и тренерског живота провео и у другим клубовима, Борац ме је некако учинио голманом и кад кажете име Синиша Мркобрада у овом граду, прва асоцијација је да сам био голман Борца. Ја сам први човјек из Бањалуке или из Подручног фудбалског савеза Бањалука који је дошао до А тима БиХ. Видите, ни то није реално да тек након толико година од формирања репрезентације БиХ неко из ПФС Бањалука, кад је у питању стручни рад, буде у репрезентацији – рекао је за овај портал Мркобрада, који истиче да БиХ не треба да брине када је ријеч о голманима.

Пратећи форму Шехића и момака који су изнијели посљедња два-три циклуса квалификација, ту су били и Васиљ и Пирић, мислим да су голмани били бољи дио тима. Мислим да ту Босна и Херцеговина неће имати проблема, ту је и мали Зовко који је тренутно члан Специје и наступа у Серији А. Имамо Омерагића који брани за Сервет, има ту још момака који бране по Аустрији и земљама западне Европе који су поријеклом из Босне и Херцеговине и мислим да БиХ неће имати проблема на тој позицији. Наравно, ту су и момци које не смијемо заборавити, који су младе снаге и неко ко би могао да се равноправно умијеша за мјесто на голу. Ћетковић из Бањалуке има 20 година, не спомињем га зато што га ја тренирам, већ зато што стварно сматрам да има квалитет. Ту је и Шахиновић из Сарајева, који има 19 година и који је исто тако јако квалитетан и обећава пуно. Мислим да је БиХ увијек имала добре голмане и да ће тако и остати. Увијек је тако било, да се не враћам уназад 30-40 година. БиХ је увијек имала квалитетне голмане, иако могу слободно да кажем да рад са голманима није на највише нивоу. То је неки куриозитет, а то ипак доказује да смо талентован народ, да се лако можемо прилагодити и да имамо квалитет за највише домете.

Испред Мркобраде и остатка стручног штаба сада су квалификације за ЕУРО 2024. БиХ је и прије почетка квалификационог циклуса изборила бараж захваљујући одличним наступима у Б дивизији Лиге нација, а Мркобрада за МОНДО подвлачи да би то била круна не каријере, већ живота.

За некога ко долази из овакве ситуације, из овакве државе, која се само једном пласирала у посљедњих двадесет и више година на велико такмичење… То би свима нама био вјетар у леђа, и за Савез и за младиће који долазе, за дјецу која сад почињу да се баве фудбалом, то је увијек снажан замајац. Мислим да то није немогуће, имамо реалне шансе да се нађемо међу најквалитетнијим селекцијама у Њемачкој. Наравно да би било круна моје каријере и не могу да нађем ријечи да кажем колико бих био срећан да се избори пласман на Европско првенство – истакао је Мркобрада.

(фото: ФК Борац)

Сљедеће утакмице

Звијезда 09

Премијер лига БиХ

9. децембар 2023.

13:00

Борац

 

Вогошћа

Премијер лига БиХ

9. децембар 2023.

18:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

19. новембар 2023.

19:00

Слога

 

Љубиње-Банком

Премијер лига БиХ

6. децембар 2023.

19:00

Борац

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Фудбал