Пратите нас

Кошарка

Саопштење СКК Борац 1947: Божић тренер, припреме почињу на рођендан клуба

Српски кошаркашки клуб Борац 1947 огласио се данас саопштењем за јавност поводом најновијих клупских активности. Саопштење је достављено свим медијима и објављено на званичној Facebook страници клуба, а исто Вам преносимо у цјелости.

Поштовани представници медија,

Обраћамо Вам се поводом најновијих информација о активностима Српског кошаркашког клуба Борац 1947.

Клуб је од свог оснивања често мијењао свој назив у зависности од потреба и захтјева спонзора, па је од 1947. године носио називе: КК Борац, КК Борац Инцел, КК Борац Боровица, КК Борац Нектар, СКК Бањалучка пивара, док ће у наредном периоду своје дјеловање наставити као Српски кошаркашки клуб Борац 1947.

Основни разлог објављивања овог дописа је чињеница да СКК Борац 1947 у наредним седмицама креће са припремним активностима за наредну такмичарску сезону, на шта смо изузетно поносни. Одлуком управе Српског кошаркашког клуба Борац 1947, за тренера сениорског тима, који ће са такмичењем почети од Друге лиге Републике Српске, именован је Бојан Божић, а први тренинг заказан је, симболично, за 28. август, рођендан најстаријег кошаркашког клуба у Босни и Херцеговини, те самим тим нема сумње да ће екипа, која ће махом бити састављена од младих и перспективних играча, спремно дочекати почетак Друге лиге Републике Српске, који је заказан за први викенд у новембру. Мјесто одржавања првог тренинга биће накнадно одређено, о чему ће јавност бити благовремено информисана.

Прелиминарни разговори око формирања играчког кадра за наступ у Другој лиги Републике Српске већ су обављени, а за сениорски тим ће наступати и одређени број јуниора, који ће паралелно са друголигашким утакмицама играти и мечеве јуниорске лиге под окриљем Подручног кошаркашког одбора Бањалука.

Радује нас и чињеница да смо у првим данима августа ступили у контакт са одређеним правним субјектима, који су изразили спремност да нам на разне начине помогну у наредном, изузетно захтјевном и изазовном периоду за нас. Контакти између клуба и потенцијалних спонзора биће, свакако, настављени и у данима који предстоје.

Захваљујемо се представницима појединих правних субјеката који су нас и сами позвали и понудили помоћ, што нам даје додатну вољу за рад и подизање клуба на далеко већи организациони ниво.

На крају, истичемо да сви млади играчи који желе да се прикључе Српском кошаркашком клубу Борац 1947 могу то да учине путем клупске e-mail адресе skkborac1947@gmail.com или Facebook странице www.facebook.com/skkborac1947.

Срдачан спортски поздрав!

Управа Српског кошаркашког клуба Борац 1947

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

m:tel Премијер лига БиХ

6. децембар 2020.

17:00

Сарајево

 

Борац

Премијер лига БиХ

5. децембар 2020.

18:00

Извиђач

 

Ушће

Друга лига Републике Српске

3. децембар 2020.

16:30

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

4. децембар 2020.

19:30

Младост

 

Борац

Премијер лига БиХ

6. децембар 2020.

19:30

Храсница

Више из Кошарка