Пратите нас

Кошарка

Саопштење ОКК Борац: Појединци обмањују јавност!

У саопштењу упућеном појединим бањалучким медијима, поједини чланови сениорског тима ОКК Борац рекли су да неће наступати у црвено-плавом дресу све док су у клубу предсједник Ненад Игњатић и тренер и директор Бојан Божић. Свој став су поновили гостујући у емисији 5 до 7 емитованој синоћ на Алтернативној телевизији, што је приморало споменуте да се огласе саопштењем за јавност, које Вам преносимо у цјелости.

Поштовани кошаркаши и чланови Управног одбора ОКК Борац,

Обраћамо Вам се саопштењем за јавност поводом гостовања једног дијела првотимаца на бањалучкој Алтернативној телевизији 19. марта 2018. године и изјава појединих чланова Управног одбора раније током дана.

Као прво, напомињемо да играчи треба да се баве само играма на терену, а не политиком клуба и доношењем одлука о саставу Управног одбора и Скупштине или мијењању Статута клуба као најважнијег клупског документа.

Желимо да одбацимо тврдњу да је тренер и директор ОКК Борац Бојан Божић рекао за дио играча да су издајници како је то предочено јавности. Наиме, кроз више од 70 година дугу историју клуба став свих ранијих управа прије нас био је да је својевољно неодигравање утакмице издаја интереса клуба какав је Борац, а биће став и неких наредних руководстава у ближој или даљој будућности.

Такође, наводимо да су играчи сами признали да су према њима измирене све досадашње обавезе које су прописане Уговором потписаним пред почетак такмичарске сезоне, те да са те стране није било разлога за бојкот утакмице са Вардом ХЕ.

Напомињемо даље да у јавност изјавама излазе Срђан и Пеђа Лончар који су, подсјетимо, већ раније напуштали клуб зарад личних интереса, у тренуцима када су се за егзистенцију клуба борили само Ненад Игњатић и Бојан Божић, и када је споменутој браћи било предочено да би били лидери једног новог Борца који треба да егзистира на здравим основама.

Наглашавамо да Срђан и Пеђа Лончар обмањују јавност изјавом да су на утакмици са Вардом ХЕ наступила само двојица сениора јер сви који бар мало прате клуб знају да су четворица чланова сениорског погона играла на тој утакмици и тиме доказала да их не интересује ништа друго осим терена и спортске борбе.

Желимо, такође, да напоменемо да је господин Ненад Барош, члан Управног одбора ОКК Борац, данас изнио неистине по питању “сједнице УО” јер иста није ни одржана. Наиме, радило се о неформалном састанку којем нису присуствовали сви чланови УО, а по питању статуса Арсенија Вучковића на којем су поједини чланови УО предсједнику Игњатићу саопштили да желе смјену тренера Божића. Споменути неформални састанак никако не може да се сматра релевантним за било шта, а поготово да буде окарактерисан као сједница УО јер по Статуту клуба исте сазива предсједник, а то овдје није случај.

Исто тако, напомињемо да се поједини чланови Управног одбора представљају као Управни одбор и јавност доводе у заблуду информацијом да Управни одбор подноси кривичну пријаву против предсједника истог, не напомињући да се ради само о појединим члановима УО, а по питању наводног обештећења од 6000 КМ које нигдје није наведено када је у питању уговор са споменутим играчем.

Поједини чланови УО говоре о формирању бесплатне школе кошарке, а не наводе име иницијатора идеје. Исто тако, дају себи за право да причају о раду бесплатне школе кошарке, а да заједно нису провели ни 60 минута са полазницима школе откако је иста формирана.

Такође, питамо поједине чланове Управног одбора, да ли се ико од Вас удостојио да се појави на јуниорском финалном турниру за шампиона Републике Српске?

Желимо, такође, да похвалимо игру кошаркаша Борца који су наступили на утакмици против Варде ХЕ, на којој су се истакли чланови наших млађих категорија, који су потврдили да су темељ клуба и да се кућа гради од темеља, а не од крова. Сматрамо да је громогласна подршка публике коју су добили у дворани Борик довољно рекла – слика говори увијек више од ријечи.

На крају, желимо да кажемо да нам је жао што поједини чланови Управног одбора обмањују дио првотимаца и тиме директно утичу на доношење њихове одлуке о наступању или ненаступању у дресу Борца.

Срдачан поздрав,

Предсједник УО ОКК Борац Ненад Игњатић
Директор ОКК Борац Бојан Божић

Сљедеће утакмице

Борац

Премијер лига БиХ

8.12.2019.

15:00

Слобода

 

Слобода

Премијер лига БиХ

фебруар 2020.

00:00

Борац

 

Борац 72 (Дрвар)

Друга лига Републике Српске

фебруар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

25.1.2020.

17:00

Какањ 78

 

Јединство (Брчко)

Премијер лига

фебруар 2020.

00:00

Борац

Више из Кошарка