Пратите нас

Кошарка

Саопштење ОКК Борац: Играчи ОКК Борац ће играти у недјељу!

У појединим бањалучким медијима објављено је саопштење кошаркаша ОКК Борац, који су у свом допису који су доставили одређеним представницима седме силе изнијели одређене захтјеве и ултиматуме који треба да буду усвојени како би прво играли утакмицу 20. кола Прве лиге РС против Варде ХЕ, а потом и све остале до краја сезоне.

На адресе свих медија достављен је одговор, свима је послато клупско саопштење које потписује директор ОКК Борац Бојан Божић, које Вам преносимо у цјелости.

Поштовани кошаркаши Омладинског кошаркашког клуба Борац,

Обраћам Вам се поводом Вашег саопштења које је 17. марта 2018. године објављено у појединим бањалучким медијима.

Као прво, у допису који сте послали одређеним медијским кућама, наведено је да клубу постављате ултиматуме који морају да буду испоштовани како бисте наступили на утакмици против Варде ХЕ, која се игра у недјељу. Постављам питање зашто постављате било какве ултиматуме кад су према Вама измирене све обавезе прописане Уговором када је у питању досадашњи ток сезоне?

Као друго, у Вашем саопштењу наводите да захтијевате промјену клупског Статута. Питам Вас, ко од играча има легитимно право да мијења документ који је у стриктној надлежности Скупштине, односно највишег законодавног органа клуба?

Даље у свом допису наводите да нећете да одиграте утакмицу против Варде ХЕ, као ни остале до краја такмичарске сезоне, док се Ваши захтјеви не испуне. Питам Вас, да ли сте упознати да је својевољно неодигравање утакмице ИЗДАЈА ИНТЕРЕСА клуба и да ли сте свјесни какве консеквенце по клуб има неодигравање прво једне, а потом и друге утакмице? Да ли сте свјесни да неодигравање једне утакмице за посљедице има пораз службеним резултатом и одузимање једног бода, а друге аутоматску дисквалификацију из такмичења?

Такође, наводите да је срамотно што ће клуб умјесто Вас који нећете изаћи на паркет дворане Борик послати јуниоре. Крајње је дегутантно и безобразно на такав начин вријеђати своје млађе другаре који су недавно освојили сребрну медаљу у шампионату Републике Српске и који су спремни да искрваре за клуб у овим тренуцима. Не вријеђате својим ставом само њих, него исто тако рад и труд њиховог тренера, који је, не заборавите, и Ваш помоћни тренер. Питам Вас, зар срамотном сматрате чињеницу да у овом граду постоје дјеца која су спремна да заиграју за свој вољени клуб у тешким тренуцима, без иједног ултиматума или захтјева? Појаву који Ви сматрате срамотном, ми сматрамо похвалном и вриједном дивљења.

При томе, кад већ спомињете јуниоре, не заборавите да сте, не тако давно, и Ви били јуниори и да је већини Вас пружена шанса да заиграте у црвено-плавом дресу када нисте имали ниједну сениорску утакмицу у својим каријерама и при томе били истрпљени по питању свих Ваших грешака и дјечијих болести које сте исказивали на терену.

У свом допису такође сте рекли да тражите да поједини чланови Скупштине који не прихвате Ваше захтјеве поднесу неопозиве оставке. Заборављате, при томе, да су ти исти чланови Скупштине које желите да смијените омогућили да несметано приведете протекле двије сезоне крају, издвајајући средства за превоз, опрему, храну… из властитих џепова, а при томе инсистирали да се њихова имена не спомињу јавно.

Напомињем и да је прије Вас много играча носило дрес Борца и никада нису постављали ултиматуме клубу за који играју. Сви ми смо само мали дио велике традиције са којом нико не треба да се поиграва на овакав начин.

На крају, треба рећи да постоје кошаркаши Борца који су у овом тренутку чланови сениорског погона а који ће у недјељу заиграти без најмање жеље за бојкотом. Укратко, треба рећи, да се разјасни било каква дилема, на терену Борика ће бити играчи Борца!

Овог пута позивам све навијаче да нам својом несебичном подршком са трибина, какву су нам пружали и до сада, помогну до краја сезоне. Бањалучка кошаркашка публика препознаје жељу, вољу, рад, труд и борбу и нико не сумња да ће тако бити и до краја ове сезоне. СВИ У БОРИК – ИГРА БОРАЦ!

Срдачан поздрав,

Директор ОКК Борац Бојан Божић

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Финале Купа БиХ

26. мај 2021.

17:00

Сарајево

 

Слога

Премијер лига БиХ

22. маj 2021.

17:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

октобар 2021.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2021.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

9. маj 2021.

18:00

Извиђач

Више из Кошарка