Пратите нас

Фудбал

Саопштење Фудбалског клуба Борац: Нећемо дозволити да Вележова хајка постане истина!

Фудбалски клуб Борац огласио се током дана саопштењем, поводом, прије свега, испада тренера Вележа Феђе Дудића на синоћ одржаној конференцији за новинаре.

Саопштење бањалучког клуба вам преносимо у цјелости.

Након синоћње утакмице 10. кола m:tel Премијер лиге БиХ између нашег клуба и Вележа дигла се неоправдана хајка и на Борац и на суђење. Хајка коју су повели челни људи Вележа, предвођени шефом струке тог клуба Феђом Дудићем.

Како се у нашем фудбалу брзо заборављају неке ствари, дужни смо подсјетити наше госте из Мостара, али и остале “душебрижнике” да нису били тако гласни када је Борац по експресном принципу избачен у Прву лигу Републике Српске, иако је ријешио проблем са лиценцом за такмичење у Премијер лиги БиХ.

Дужни смо да обавијестимо јавност, која је и имала прилику да види све у директном преносу, да ФК Вележ ниједним потезом арбитра није оштећен, нити је начињена било каква материјална повреда фудбалске игре на штету гостију.

Чак се може рећи, ако ће се ићи у најситније детаље, да је Борац тај који је оштећен у једној изузетно изгледној ситуацији, средином првог полувремена, када су арбитри зауставили игру, због наводног офсајда у којем се нашао наш капитен Стојан Врањеш, иако се јасно видјело да исти није бити нити близу недозвољене позиције.

Међутим, Борац се неће бавити суђењем, имају надлежни органи и судијска комисија, па нека стручни људи одлучују и доносе одлуке. Међутим, ми као клуб нећемо дозволити да се “хајка из Вележа претвори у истину.”

ФК Борац посебно скреће пажњу на неспортско и некоректно понашање тренера Вележа, Феђе Дудића, који је свих 90 минута, па и послије саме утакмице дизао тензије, коментарисао суђење, вријеђао и прозивао челнике Борца у ложи, да би врхунац била прес конференција послије саме утакмице.

Такође, морамо скренути пажњу јавности и на неспортско понашање предсједника Вележа, Шемсудина Хасића, који је тренера Дудића отворено током меча позивао да по свом нахођењу, односно када он процијени да је вријеме за то, повуче екипу са терена, односно прекине утакмицу. Имајући на уму наведено, поставља се логично питање, да ли је то тај унапријед припремљени “сценарио” о коме је говорио господин Дудић!

Симптоматично је да се све ово дешава када је наш тим “ухватио ритам” и кренуо ка самом врху табеле. Изгледа да неком одговара само Борац који је у средини табеле или на прелазу Премијер лига – Прва лига Републике Српске…

Борац је одувијек био клуб са манирима, падали смо и дизали се, разлоге падова смо тражили у властитим пропустима и своје проблеме смо сами рјешавали, те због тога нећемо дозволити ни да успјехе нашег клуба, било ко, па ни господин Дудић, приписује неким другима или нечему другом, како се то перфидно и оркестрирано покушава и на тај начин блати име нашег клуба.

ФК Борац и ФК Вележ, као клубови реномиране традиције и бројне армије навијача и симпатизера, одувијек су имали коректне односе и не сумњамо да ће такви да остану и у будућности, јер сви ми знамо да клуб не представљају, нити могу да наруше деценијски добре односе између клубова, неодговорни и пролазни појединци, као господин што је господин Дудић и слични њему… – наведено је у саопштењу.

Сљедеће утакмице

Тузла City

m:tel Премијер лига БиХ

13. децембар 2020.

13:00

Борац

 

Слога (Горњи Вакуф/Ускопље)

Премијер лига БиХ

16. децембар 2020.

18:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

30. јануар 2021.

14:00

ОКК Борац Мако Принт

 

Борац

Премијер лига БиХ

18. децембар 2020.

19:00

Домаљевац

 

Борац

Премијер лига БиХ

6. децембар 2020.

19:30

Храсница

Више из Фудбал