Пратите нас

Остали спортови

Саит Хусеинбашић упркос другом резултату свих времена у БиХ није на списку репрезентације

Атлетичар Борца Саит Хусеинбашић истрчао је недавно други резултат свих времена у БиХ на 60 метара савладавши ову дионицу за 6.93 секунде. Ипак, ни то није довољно да се Саит нађе на списку путника за Балканско дворанско првенство које се одржава у Истанбулу.

Саит се јавио нашем порталу те његово обраћање преносимо у цјелости.

Ја сам репрезентативац БиХ скоро 10 година у свим категоријама и представљао сам репрезентацију гдје год је требало и кад год је требало.

Наиме, истрчао сам други резултат свих времена у БиХ на 60 м почетком мјесеца, што је велики подвиг. Рок од савеза да се истрчи резултат је био до 10. фебруара. Ја сам истрчао 3. фебруара трку на 60 м у времену 6,93.

На списку сам био све до петка кад сам напрасно скинут без објашњења. Одлучено је да не будем на списку за Балканијаду у Истанбулу. Тек кад сам звао секретара савеза, рекао ми је да сам закаснио, што очигледно нисам јер је мој клуб (Борац) добио јасан допис у коме се наводи да је рок 10. фебруар. То је био први изговор. Други изговор је да је селектор закаснио са мојом пријавом иако имам и прелиминарни селекторов списак на коме се налазим још давно прије 10.2. (могу то и послати). Треци изговор је био да мој резултат није довољно вриједан, али је заправо мој резултат вриједнији од неколицине других атлетичара који се налазе на списку и по IAAF таблицама и по пласманима која су могли да остваре. Сљедећи изговор је био да савез нема пара и отпао сам ја иако има атлетичара са доста слабијим резултатима.

Накнадно су “смислили” да могу сам себи платити пут на рачун савеза иако други атлетичари са слабијим резултатом не морају, а у атлетици су јасне мјере вриједновања.

Прошле године сам такође на Купу европских шампиона смакнут са дисциплине 100 м иако сам имао најбољи резултат 10.62 што је такође 2. резултат свих времена у БиХ и ове године се дешава иста ствар. Тај исти дан сам трчао резултат вриједан првог мјеста на екипном Купу европских шампиона.

Управа савеза и селектор нису показали никакво интересовање да ријеше ситуацију позитивно и тиме показују колико цијене дугогодишњи рад и труд атлетичара.

Уништавају атлетику БиХ својим поступцима и газе по незаштићеним атлетичарима и сва атлетика БиХ је спала на шачицу атлетицара, а брига за било какав успјех изостаје.

Зовем вас иако знам да ме може коштати много у мојој даљој каријери, али сам спреман да кажем какво је стање.

Селектор пребацује на Управни одбор, Управни одбор пребацује на савез и нико не преузима одговорност. Овим путем захтијевам да се јавно огласи кривац за ову неправду, а знају и ко је.

Они ће покушати на сваки начин да се оправдају иако се овдје ради о најобичнијим обманама и преварама.

Зовите и савез и питајте, све што вам кажу контра ја имам доказ и могу потврдити 100 % без икаквих лажи.

(борац-спорт, фото: приватна архива Саита Хусеинбашића)

Сљедеће утакмице

Борац

m:tel Премијер лига БиХ

1. октобар 2022.

14:00

Слога Меридиан

 

Борац

Премијер лига БиХ

1. октобар 2022.

18:30

Вогошћа

 

Борац

Прва лига Републике Српске

6. март 2022.

18:30

Јахорина

 

ЖФК Борац

Премијер лига БиХ

20. август 2022.

16:00

СФК 2000 Сарајево

 

Борац

Четвртфинале плеј-офа

19. март 2022.

19:00

Љубиње

 

Груде

Премијер лига БиХ

18. септембар 2022.

18:00

Борац

Више из Остали спортови