Пратите нас

Рукомет

Сага коначно завршена: Рукометна Премијер лига БиХ бројаће 14 тимова, одређен датум почетка

Коначно је донесена одлука – у предстојећој сезони Премијер лиге БиХ за рукометаше такмичиће се 14 тимова!

Управни одбор бх. куће рукомета је на састанку одржаном у недјељу усвојио пропозиције такмичења за такмичарску годину 2023-24, након што је инспекција Министарства правде БиХ утврдила да су одлуке челника Савеза у вези са пропозицијама за сезону 2022-23 донесене на сједници 3. августа прошле године валидне.

Донесена је тада да ће на крају сезоне елитни ранг бх. рукомета напустити пет клубова, што су оспоравали чланови бх. Савеза из Републике Српске.

Сматрали су да нема правно дејство јер су је, како су рекли, изгласали чланови Управног одбора РС БиХ који су у судски регистар уписани 24. августа, те да, према Закону о Удружењима и фондацијама БиХ члан 32. став 2., одлуке не могу да се донесу док се челници удружења и фондација званично не региструју.

На крају је посљедњу ријеч дала инспекција, утврдивши да ипак нису постојале никакве препреке по питању доношења пропозиција и да није прекршена ниједна одредба, па је на крају одлука о испадању пет клубова остала на снази.

Тако ће Премијер лига БиХ за рукометаше у предстојећој такмичарској години бројати 14 клубова. У жријебу су се нашли клубови који су право наступа у елити изборили на терену – Борац, Леотар, Грачаница, Чапљина, Извиђач, Горажде, Слога, Слобода, Коњух, Маглај, Вогошћа, Младост, Челик и Криваја, уз напомену да је бањалучка Младост одустала од такмичења због тешке финансијске ситуације, па ће накнадно бити одређено који клуб ће попунити ово мјесто. Такмичење ће почети 7. октобра, а из елите ће испасти три најслабије рангирана тима.

Када је ријеч о Премијер лиги БиХ за рукометашице, бројаће десет тимова (Зрињски, Кнежопољка, Крајина, Извиђач, Илиџа, Криваја, Хаџићи, Груде, Борац и Слога 2013), а напустиће је два најслабије пласирана тима.

(борац-спорт, фото: МОНДО)

Сљедеће утакмице

Игман

Премијер лига БиХ

25. новембар 2023.

13:00

Борац

 

Слога

Премијер лига БиХ

11. новембар 2023.

18:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

19. новембар 2023.

19:00

Слога

 

Борац

Премијер лига БиХ

1. новембар 2023.

19:00

Радник

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Рукомет