Пратите нас

Рукомет

Рукометном клубу Борац стиже додатна подршка од Града

Градоначелник Игор Радојичић и замјеник градоначелника Срђан Амиџић разговарали су данас са руководством Рукометног клуба Борац, честитали им на успјешно завршеној сезони и најавили да ће овај клуб и наредних година имати подршку града.

Честитке на протеклој сезони. Град је био увијек уз Борац и биће и даље. Интерес нам је квалитетан рукомет, освајање првенства, излазак на међународну сцену и играње много добрих утакмица у Бањалуци – казао је Радојичић.

Ребалансом буџета, Град је већ обезбиједио додатних 50 хиљада марака за овај клуб, а данас се разговарало и о трошковима за наредну сезону,  који ће бити увећани због међународних утакмица.

Град је  у функцији подршке спорту. Драго нам је да ће Борац поново у Европу, а то је оно што град жели, да има међународна рукометна такмичења јер је и публика тада најприсутнија – нагласио је Радојичић.

Један од захтјева овог клуба јесу додатни термини за трениге, нарочито млађих категорија.

Зато је направљена СД Центар како би растеретили дворане у Борику и Обилићеву и имали додатне термине за спортске клубове – казао је градоначелник.

Предсједник управе РК Борац Саша Кондић захвалио се градоначелнику на подршци за протеклу сезону и најавио да би за наредну било потребно обезбиједити око милион марака како би се сви зацртани планови остварили.

Резултати које су наши рукометаши остварили у овој сезони су вриједни сваке похвале. Презентовали смо градоначелнику који су наши планови и која су средства потребна за то јер Борац мора наредне године да освоји првенство, куп и да изађе на међународну сцену – казао је Кондић.

Он је истакао како ће и од других институција затражити подршку како би испунили своје циљеве.

(banjaluka.rs.ba)

Сљедеће утакмице

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Слобода

 

Вогошћа

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

 

Ушће

Друга лига Републике Српске

април 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Радник

 

Криваја

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

Више из Рукомет