Пратите нас

Рукомет

Рукометни клуб Борац потписао уговоре са седам играча из омладинске школе

Рукометни клуб Борац данас је представио седам полазника омладинске школе, који би у годинама испред нас требало да буду окосница ”црвено-плавих”.

Потврђено је двогодишња сарадња са 21-годишњим голманом Лазаром Бером, а осим њега, уговоре са клубом потписали су и лијева крила Немања Миловац (18) и Коста Штрбац (15), лијеви бекови Огњен Каламанда (16) и Марио Ћулум (15), те средњи бекови Петар Грбић (17) и Никша Петровић (16).

Борчеви нови млади првотимци представљени су јавности на конференцији за новинаре, на којој је детаљније о плану припрема говорио тренер Мирко Микић.

Припреме ће почети у понедјељак, а првих седам дана радићемо у Бањалуци, након чега се селимо у хотел ”Кардиал” у Бањи Врућици, гдје имамо све потребне услове за рад. Када су у питању пријатељске утакмице, морам нажалост да истакнем да је због пандемије корона вируса већ отказано 13 квалитетних мечева. Требало је да учествујемо на турнирима у Требињу и Добоју, али и да одиграмо двомече са Шкофјом Локом, Сесветама и Загребом. Сада ћемо, међутим, то морати да компензујемо одређеним утакмицама у БиХ и потребно нам је најмање осам како бисмо спремни дочекали почетак сезоне у септембру – рекао је Микић, нагласивши да је екипу напустило већ седам-осам носилаца игре из прошле сезоне, а за сада посљедњи који би то могао да учини је Горан Даничић, који због запослења након завршеног факултета планира да се пресели у Њемачку.

Директор Борца Владимир Бранковић говорио је о могућности да се Борац након три године врати у SEHA лигу.

Основно питање је да ли ће се та лига уопште играти. У контакту смо са лигом која је од Рукометног савеза БиХ формално тражила информацију о шампиону БиХ. Чекамо двије кључне ствари – информације о почетку и начину такмичења те са коликим буџетом ћемо располагати. Могуће је да лига крене у децембру или јануару и да буде играна по убрзаном темпу до априла. Неке земље, попут Бјелорусије, и у нормалним околностима имају посебан режим уласка у државу, а камоли сада кад смо у јеку пандемије корона вируса. Не знамо још ништа – рекао је Бранковић.

(борац-спорт, фото: Дарко Драгичевић/Српскаинфо)

Сљедеће утакмице

Тузла City

m:tel Премијер лига БиХ

13. децембар 2020.

13:00

Борац

 

Слога (Горњи Вакуф/Ускопље)

Премијер лига БиХ

16. децембар 2020.

18:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

30. јануар 2021.

16:30

ОКК Борац Мако Принт

 

Борац

Премијер лига БиХ

18. децембар 2020.

19:00

Домаљевац

 

Борац

Премијер лига БиХ

6. децембар 2020.

19:30

Храсница

Више из Рукомет