Пратите нас

Рукомет

Рукометни клуб Борац организује протест поводом ”отимања клупске имовине”: Стоп криминалу и корупцији!

Рукометни клуб Борац у понедјељак, 23. јануара, организује протест због, како је наведено, покушаја отимања клупске имовине.

Наиме, клуб из Господске улице тренутно је у спору са Небојшом Торбицом, а води се због власништа над пословним простором у Српској улици на мјесту гдје се тренутно налази Мектир паб.

Рукометни клуб Борац тај простор користи и изнајмљује око 40 година и како је истакнуто из клуба, власник је оригиналне документације која потврђује власништво. Међутим проблем је настао када је Торбица од стране Републичке управе за геодетске и имовинско-правне пословне послове (РУГИПП) уписан као власник како зграде Адико банке коју је купио а која се налази на истој адреси, тако и простора који је предмет спора.

РУГИПП је касније то рјешење поништио, међутим нови шок за Борац стигао је почетком ове године, када је Окружни суд у Бањалуци издао рјешење у којем се Борац наводи као лице које није овлаштено за било какве жалбе у овом предмету.

С обзиром на правну борбу коју тренутно води, Рукометни клуб Борац је одлучио да организује мирни протест како би се, како је истакнуто из клуба, зауставио покушај отимања имовине од спорта.

Борац је на протест позвао све спортске колективе у Републици Српској али и грађане, а окупање је заказано за 23. јануар у 14.30 часова на платоу испред Народног позоришта Републике Српске.

Одатле ће се наставити протестна шетња према Тргу Крајине.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

30. март 2024.

16:00

Зрињски

 

Борац

Куп БиХ

27. март 2024.

19:00

Извиђач

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

31. март 2024.

17:00

Груде

Више из Рукомет