Пратите нас

Фудбал

Распудић о стању у Борцу: Катастрофа и циркус!

На протестном окупљању навијача Борца, који су разочарани због недобијања лиценце за наступ у Премијер лиги у наредној сезони, присутан је био и дугогодишњи капитен Борис Распудић, који се зимус растао са клубом након одлуке клупског руководства да га стави на трансфер листу.

Ја сам један од бројних људи који је дошао на Трг Крајине, на протестно окупљање поводом актуелне ситуације у Фудбалском клубу Борац, не као организатор, већ као појединац који је осјетио потребу да дође. Једноставно, осјећам сам моралну обавезу да дођем, да се покуша зауставити урушавање Борца и бањалучког спорта јер је ово стварно кап која је прелила чашу – рекао је Распудић.

Бивши капитен клуба из Платонове улице садашње стање у Борцу описао је само једном ријечју.

Катастрофа! Катастрофа је шта се уопште ради од клуба и сада треба да се види који су даљи кораци. Борац као удружење грађана не може ићи у стечај већ се блефира са тим, али нормално је да постоји рјешење, сад треба и Град да се укључи у све ово. И ова управа сноси дио кривице за ово што се десило, а и она која је била у клубу кад је Глишић добио спор против Борца. Једноставно, људи се нису појављивали на рочиштима, пресуда је ишла у корист Глишића. Ми нећемо стати, ми не дамо свој клуб, своју светињу, ко не може да исправи неке ствари, нека иде, ко може, доћи ће да то уради и то је то. Ја сам моралан човјек и да видим да нешто не иде, да не успијева, ја бих се повукао, али ће се вјероватно неке ствари искристалисати у наредним данима.

Распудић је у изјави за медије навео да Борац, који ће играти наредне сезоне у Првој лиги Републике Српске, треба у том такмичењу да проведе 3, 4 или 5 година, односно онолико колико је потребно да се дугови санирају.

Не би требало улазити у Премијер лигу док се сва дуговања не очисте и да се онда на здравим основама крене са радом. Ово је тренутно циркус! На почетку сезоне се говори о Европи па и о титули ако се укаже прилика, а сад се прича о стечају, разлика “небо и земља”!

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Олимпик

m:tel Премијер лига БиХ

26. септембар 2020.

16:00

Борац

 

Слобода

Премијер лига БиХ

октобар 2020.

00:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

17. октобар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Младост

Премијер лига БиХ

2. октобар 2020.

18:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа РС

19. септембар 2020.

17:30

Мира

Више из Фудбал