Пратите нас

Кошарка

Прије 28 година СКК Борац 1947 (тад Борац Боровица) освојио први Куп Републике Српске

Прије 28 година СКК Борац 1947, који је тад носио име Борац Боровица, освојио је трофеј у историјском, првом такмичењу у Купу Републике Српске, шест мјесеци након што је освојена титула у премијерном шампионату Републике Српске!

По трофеј су кренула 24 тима, подијељених у источну и западну групу, а част да први у историји подигне пехар намијењен освајачу куп-такмичења под окриљем Кошаркашког савеза Републике Српске имао је Борац Боровица 16. априла 1994. године.

Град на Врбасу био је домаћин такмичења у првој групи Запада, у којој су играли Игокеа, Борац 2, прњаворска Младост и Козара из Градишке. Такмичење у другој групи одржавало се у Санском Мосту, гдје су снаге одмјерили новоградска Слобода, Приједор, Плива из Јајца и домаћин Сана.

Директно мјесто у другом кругу имали су дубичка Уна и дрварски Борац, а у трећем Орлови и Борац Боровица.

Наш клуб је, додајмо, у тој сезони био члан Прве Б савезне лиге СР Југославије, а своје домаће утакмице играо у Руми (одатле је и привредник Душан Боровица, који се у потпуности ставио на располагање клубу, па је Борац свом имену додао његово презиме).

Што се тиче Истока, такмичење је за једну групу организовала Власеница (илиџански Игман, Врело из Чајнича, Херцеговац и Боксит), а за другу Зворник (Дрински корпус, Гласинац, брчанско Јединство и Жељезничар из Источног Сарајева).

У другом кругу већ су чекали фочанска Сутјеска и Младост из Рогатице, а у трећем зворничка Дрина и Семберија из Бијељине. 9. и 10. априла Борац Боровица је у Бањалуци тријумфовао над Уном (111:67) и Орловима (110:83), а у финалу, играном, већ смо рекли, 16. априла, у Зворнику се за трофеј борио са Дрином.

Након 40 минута, резултат је гласио 59:84, а ”црвено-плаве” су до пехара предводили Саша Рамач уз 27 и Драган Вуковић уз 26 поена.

ДРИНА (ЗВОРНИК) – БОРАЦ БОРОВИЦА 59:84

дворана: спортског центра у Зворнику, гледалаца: 1500, судије: Жељко Врбовац (Бањалука) и Душан Бојовић (Сарајево).

ДРИНА (ЗВОРНИК): Максимовић 2, Васић 15, Калдесић 8, Игњатовић, Ерић, Митровић 12, Томић, Желић 15, Василић 1, Поповић, Стевановић 6. Тренер: Панта Јањић.

БОРАЦ БОРОВИЦА: Бранко Ћосић, Бојан Ман, Синиша Протић 2, Саша Човичковић 4, Милош Цвијановић 8, Жељко Вујиновић, Бошко Бура, Владимир Арнаутовић 4, Саша Рамач 27, Драган Вуковић 26, Горан Мајсторовић 5, Зоран Кукић 8. Тренер: Слободан Симовић.

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Кошарка

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş