Пратите нас

Рукомет

Представљени Унчанин и Љубишић

Рукометни клуб Борац данас је званично представио новог шефа стручног штаба и бившег играча овог клуба Бојана Унчанина, који је на мјесту првог тренера екипе замијенио црногорског стратега Ратка Ђурковића, под чијом су командом рукометаши у црвено-плавим дресовима у сезони 2016-17 освојили шампионску титулу.

Унчанин се у Борац и Бањалуку вратио из табора Коњуха из Живиница, са којим је у прошлој такмичарској сезони освојио треће мјесто у Лиги 4 за шампиона БиХ и изборио наступ у Challenge купу. Бојан је са клубом из Господске договорио сарадњу на двије године, а како је и сам рекао на данашњој конференцији за новинаре, циљ му је да са екипом, коју већином чине играчи из Бањалуке, понови успјех који је са Борцем остварио његов претходник.

Такође, данас је представљен још један повратник у црвено-плави табор, а у питању је голман Бојан Љубишић, који се након пет година проведених у Израелу враћа на паркет дворане Борик. Љубишић је, рецимо и то, са новим-старим клубом потписао уговор у трајању од годину дана.

Такође, активирана је четврта година уговора који је Марко Ћеранић потписао са клубом, а саопштено је и да је Борац за наредну такмичарску сезону договорио сарадњу са младим голманом Слађаном Суботићем, бившим чланом Дервенте и Крајине из Цазина.

Припреме за наредну сезону почеће 25. јула, а планирано је да Борац до почетка сезоне одигра најмање 8 пријатељских утакмица (4 на ТВ турниру шампиона у Добоју и 4 до старта Премијер лиге, од чега двије у Бањалуци, а двије на гостујућим теренима).

Сљедеће утакмице

Широки Бријег

Премијер лига БиХ

27. септембар 2023.

18:30

Борац

 

Какањ

Премијер лига БиХ

6. мај 2023.

18:00

Борац

 

Котор Варош

Прва лига Републике Српске

4. фебруар 2023.

18:00

Борац

 

СФК 2000

Премијер лига БиХ

25. октобар 2022.

14:30

Борац

 

Радник

Премијер лига БиХ

25. фебруар 2023.

19:00

Борац

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Рукомет