Пратите нас

Фудбал

Представљен Горан Бркић, стигао и Лука Цуцин

Фудбалски клуб Борац представио је данас прво појачање у зимском прелазном року.

Нови играч црвено-плавих је Горан Бркић, 30-годишњи везиста, који је потписао је уговор са шампионом БиХ до краја сезоне, уз могућност продужетка уговора на још годину дана.

Момци су ме одлично прихватили. На старту су ми се допали добра атмосфера у свлачионици и здрава конкуренција. Тек смо почели са радом, али се одмах осјети колико је Борац велики клуб са високим амбицијама гдје се све ради веома професионално и темељно. Истина је да смо и раније били у контакту и сад смо на обострано задовољство склопили сарадњу и ту сам да својим радом и партијама помогнем клубу да оствари зацртане амбиције – рекао је Бркић, који је каријеру почео у ОФК Београд, а играо је још за апатинску Младост, Колубару, Јединство из Ужица, Металац, Земун, Младост из Какња, љубљанску Олимпију, Триглав, казахстански Тараз и Тузла City.

Након завршетка полусезоне смо дуго причали са Гораном око његовог доласка у Бањалуку. Био је изричита жеља тренера Немање Миљановића, а игра на позицији која нам је недостајала у првом дијелу шампионата. Без обзира на то што је имао и друге понуде наше су се амбиције поклопиле и одлучио је да дође у Бањалуку. Са Гораном је договорена сарадња до краја текуће сезоне, са могућношћу продужетка уговора на још годину дана и сигуран сам да ћемо наставити сарадњу након ових шест мјесеци јер уназад ових дана када смо договарали сарадњу увјерио сам се да се ради о великом професионалцу и правом момку, а о његовим играчким квалитетима не бих говорио, то ћемо оставити њему да докаже још једном у својој каријери – истакао је потпредсједник Борца Богољуб Зељковић, најавивши сљедеће кораке у прелазном року.

Лука Цуцин је дошао и већ је јуче одрадио први тренинг. У наредних дан-два очекујем да све договоримо и потпишемо уговор са њим. Лука долази из разлога што смо раскинули уговор са Вукмановићем који је у првом дијелу шампионата био алтернатива Дини Ћорићу на десном беку. Сачекаћемо још мало да се то заврши све, па ћемо га представити. Што се тиче Закарића тачно је да смо имали рок до десетог јануара, међутим опет смо као клуб изашли њему у сусрет и договорили се да сачекамо још неколико дана. Данас су веће шансе да ће Горан остати у Борцу – открио је Зељковић.

(борац-спорт, ФК Борац, фото: ФК Борац/Никола Кулага)

Сљедеће утакмице

Борац

m:tel Премијер лига БиХ

7. мај 2023.

19:30

Сарајево

 

Какањ

Премијер лига БиХ

6. мај 2023.

18:00

Борац

 

Котор Варош

Прва лига Републике Српске

4. фебруар 2023.

18:00

Борац

 

СФК 2000

Премијер лига БиХ

25. октобар 2022.

14:30

Борац

 

Радник

Премијер лига БиХ

25. фебруар 2023.

19:00

Борац

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Фудбал