Пратите нас

Рукомет

Одржана сједница Скупштине Рукометног клуба Борац: Почиње градња ”Борац арене”

Судија Основног суда у Бањалуци Светозар Бајић и у наредном мандатом периоду предсједаваће Скупштином РК Борац m.tel. За њега су, на данашној редовној сједници, која је одржана у Банском двору, гласали сви чланови Скупштине, док је мандат једногласно продужен и досадашњем потпредсједнику највишег тијела клуба Синиши Бабићу.

Чланови Скупштине, без изузетка, подржали су досадашње напоре чланова Управе на путу консолидације клуба, те усвојили Извјештај о раду за претходну сезону, Финансијски извјештај за период 31.3.2016. – 31.10.2017. године, као и Извјештај Надзорног одбора за овај период.

Због приватних обавеза, досадашњи чланови Управног одбора Горан Мандић и Жељко Василић разријешени су са ове позиције, а на њихово мјесто именовани су Бошко Мекињић, директор Комерцијалне банке, и Саша Кондић, директор привредног друштва Хидроенерго. Посебну захвалност РК Борац m:tel дугује Жељку Василићу, који је уз некадашњег шампиона Европе био у најтежим данима и захваљујући огромним напорима које је улагао клуб је успио опстати и пребродити највећу кризу.

На приједлог члана Скупштине Радета Радинковића, биће формиране комисије за различите сегменте дјеловања, како би се садашња Управа растеретила бројних обавеза, али и како би се што више чланова Скупштине, некадашњих рукометних асова, укључило у рад и организацију Клуба.

Највише пажње привукло је идејно рјешење Спортске дворане “Борац арена”. Све што је до сада урађено у припреми овог идејног рјешења, али и преговора и подршке коју је клуб добио од стране Градске управе, члановима Скупштине представио је предсједник Ууправног одбора Милан Радовић. Иако тек предстоји израда главног пројекта и затварање финансијске конструкције, чланови Скупштине дали су безрезервну подршку Управи Клуба да што прије крене у изградњу сопствене дворане, по принципу јавно-приватног партнерства. На тај начин, клуб би добио своју дворану, са свим пратећим садржајима, што би омогућило дугорочну самоодрживост, а подршка у изградњи очекује се од Европске рукометне федерације, као и републичких и градских институција.

Локација “Борац арене” је у улици Олимпијских побједника, а дворана би имала подрум, приземље и три спрата. Подрум би се састојао од 72 паркинг мјеста, шест до осам свлачионица, техничког простора, вешераја, складишта, те аеробик, џудо и фитнес сале.

У приземљу планирано је да буду смјештена два терена, трибине на развлачење, рецепција, билетарница, ресторан, кафић, три пословна простора, магацин, као и кухиња и гардероба.

На првом спрату требало би да буду изграђене фиксне трибине, сала за конференције, 12 соба и два апартмана. Други спрат има све ове исте садржаје, осим трибина, док је на трећем спрату предвиђена изградња прес сале, клупских просторија, менаџмент хотела, као и 11 соба и два апартмана.

Наравно, ради се о идејном рјешењу које је подложно измјенама, а све у циљу изградње спортског објекта који би био понос клуба, Бањалуке, али и Републике Српске и БиХ у цјелини.

(rkborac.rs.ba)

Сљедеће утакмице

Рудар Приједор

Куп БиХ

18. фебруар 2023.

13:00

Борац

 

Грачаница

Премијер лига БиХ

26. новембар 2022.

18:00

Борац

 

Борац

Прва лига Републике Српске

6. март 2022.

18:30

Јахорина

 

СФК 2000

Премијер лига БиХ

25. октобар 2022.

14:30

Борац

 

Борац

Финале Купа Републике Српске

27. новембар 2022.

17:00

Радник

 

Борац

Премијер лига БиХ

15. октобар 2022.

20:00

Јединство

Више из Рукомет