Пратите нас

Фудбал

Одржана сједница Скупштине Фудбалског клуба Борац, Зељковић нови предсједник УО

Синоћ је у Трофејној сали на Градском стадиону одржана ванредна сједница Скупштине Фудбалског клуба Борац, на којој је за новог предсједника клуба именован досадашњи потпредсједник Вицо Зељковић. Зељковић, који ће на функцији првог човјека клуба наслиједити Бранка Ковачевића који остаје члан Управног одбора, добио је повјерење свих 22 од укупно 27 делегата у актуелном сазиву.

Управни одбор, поред споменутог двојца, чине и досадашњи чланови Виктор Латиновић и Марио Кесеровић, а нова лица у руководству су Драгомир Батар, Љубо Томић и Ђорђе Грубишић.

Скупштина клуба синоћ је усвојила оставке Дамира и Ведрана Пушића, Дарка Милуновића и Светозара Петковића, као и Извјештај о раду УО за период од 1.7.2017. до 31.5.2018. године.

Јуче је раније засједао и Извршни одбор Фудбалског савеза БиХ, на којем се било ријечи и о случају Борац и неиздавању премијерлигашке лиценце. Наиме, клуб из Платонове улице је одлуком Другостепене комисије за лиценцирање остао без дозволе за такмичење у елитном рангу због неизмиреног дуга према Фудбалском клубу Џаја у износу од близу 600 000 КМ. Ипак, у данима након тога, дошло је до договора два клуба о начину исплате, што је синоћ потврдио и сам Зељковић, те је доказ о уплати прослијеђен ИО на разматрање. Одлучено је, на крају, да коначну ријеч о овом случају дадне UEFA, а жријеб такмичарских бројева за Премијер лигу, који је требало да буде одржан данас у 10 часова у хотелу Терме на Илиџи, одгођен је док се овај случај не ријеши.

Захвалио бих се делегатима Скупштине на указаном повјерењу. На мени и мојим сарадницима је велика одговорност и имаћемо много посла да вратимо Борац тамо гдје му је и мјесто – рекао је Зељковић на почетку свог обраћања медијима, говорећи касније о случају Џаја, који је, према његовим ријечима, за Борац завршена прича.

Дуг према Џаји је био деценијски проблем Борца и исти је ријешен вансудским поравнањем, што је овјерено и код нотара. Проблем нисмо ријешили у року, односно до сједнице Другостепене комисије, али смо предано радили како бисмо овај проблем оставили иза себе и у томе смо успјели и Борац убудуће, без обзира ко био на његовом челу, неће се суочавати са овим. Коначна одлука о останку Борца у Премијер лиги је на Европској кући фудбала и надамо се да ће UEFA пресудити у нашу корист, те да ћемо и даље бити дио елите, али ако и не буде тако, нећемо то схватити трагично већ ћемо у Првој лиги Републике Српске наставити са враћањем дугова према повјериоцима. Укупан дуг, без електричне енергије, воде и пореза, износи 2 274 246 конвертибилних марака, то је пронађено, а процјена је да то можемо да ријешимо са 1 300 000 КМ. Биће тешко наћи тај новац, али се не предајемо. Дуговања морају да буду ријешена и само на тај начин Борац стиче могућност да буде бренд какав заслужује да буде – навео је Зељковић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Олимпик

m:tel Премијер лига БиХ

26. септембар 2020.

16:00

Борац

 

Слобода

Премијер лига БиХ

октобар 2020.

00:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

17. октобар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Младост

Премијер лига БиХ

2. октобар 2020.

18:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа РС

19. септембар 2020.

17:30

Мира

Више из Фудбал