Пратите нас

Одбојка

Одбојкашки клуб Борац у тешкој ситуацији: Због лоше финансијске ситуације, клубу пријети гашење

Одбојкашки клуб Борац налази се у врло тешкој финансијској ситуацији, а уколико се нешто у скоријем периоду не промијени на боље, могуће је чак да ће бити принуђени да обуставе рад.

Подвукао је ово предсједник Бањалучана Александар Дакић који је врло тужан што се ово десило, нарочито у јеку сезоне у којој су имали и веће амбиције него претходних.

Зато су на крилима обећања пред почетак сезоне формирали респектабилну екипу, јачу него минулих првенстава и надали се искораку према самом врху Премијер лиге. Међутим, спонзори који су и даље на папиру нису испоштовали своје обавезе, а помоћ институција је недовољна за зацртане циљеве. Једини прилив који су имали у претходна четири мјесеца био је од Министарства породице, омладине и спорта, а од тог новца плаћена је котизација за такмичење у елити.

Остали смо без генералног спонзора који нас је обавијестио да више не може да издваја новац, а уз то и буџет у Граду Бањалука је тек усвојен, па колико чујемо, нећемо добити ништа што нам је одобрено још бар мјесец дана. Претходних година новац из градске касе смо добијали у јануару, што нам је и те како значило да сезону приведемо крају. Буквално је све кренуло како не треба и биће велики успјех уколико одиграмо првенство до краја – рекао је Дакић.

Цјелокупна ситуација је још тужнија ако се зна да одбојка и конкретно овај клуб немају мегаломанске захтјеве. Дакић конкретно води женску селекцију, а ”допунски” посао викендом му је да вози екипе на гостовања. Играчи играју за стипендију или без надокнаде, а сада им и те минималне зараде касне четири мјесеца. Дакић истиче да је био принуђен да у посљедња три мјесеца позајмљује новац како би организовали утакмице и одласке на гостовања.

Сатјерани смо уза зид. Откако смо у клубу ситуација није била лошија. Нисмо навикли да икоме будемо дужни, то није начин на који функционишемо, па смо близу одлуке да дигнемо руке од свега. Уколико клуб престане да постоји биће то велика штета, јер имамо два сениорска репрезентативца и тренера у стручном штабу репрезентације БиХ, те сјајне млађе категорије. Сви редом су изборили завршнице првенстава Републике Српске, а женска селекција је на домак пласмана у Прву лигу. То показује како радимо и докле смо стигли, али овако једноставно не можемо даље – подвукао је Дакић.

Један од искуснијих првотимаца Милош Поповић тврди да момци и даље имају мотив да направе добар резултат на паркету.

У плеј-оф крећемо са шестог мјеста. Играмо против сарајевске Босне и мислим да имамо шансу да прођемо међу четири екипе. Чак можемо и до финала. Једини смо тим који је неприкосновеној Младости откинуо два сета, добили смо бар једном све остале најјаче екипе и борићемо се до краја уколико наравно уопште будемо играли због свих проблема – рекао је Поповић.

Термини у 22 часа

Велике проблеме Бањалучани имају и када је ”редовно стање”, јер три од пет седмичних термина за тренинге имају у 22 часа.

(Глас Српске)

Сљедеће утакмице

Борац

Финале Купа БиХ

26. мај 2021.

17:00

Сарајево

 

Слога

Премијер лига БиХ

22. маj 2021.

17:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

октобар 2021.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2021.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

9. маj 2021.

18:00

Извиђач

Више из Одбојка