Пратите нас

Одбојка

Одбојкашки клуб Борац чувар сјећања на Лимуна Папића

Одбојкашки клуб Борац организоваће у суботу и недјељу Међународни турнир под називом ”Лимун Папић”, у знак сјећања на доајена спортског новинарства и бившег члана руководства овог клуба, који је преминуо 2003. године.

На турниру ће, осим Борца, учествовати још три екипе: новосадска Војводина, Комета из Брна (Чешка) и Крка из Новог Места (Словенија), а утакмице ће бити игране у двије дворане – Центар и Борик.

Првог дана турнира, 28. септембра, три утакмице биће игране у новоотвореној дворани Центар. Програм почиње у 14 часова, када се састају Борац и Војводина, од 17 играју Комета и Крка, а од 20 Војводина и Крка.

Преостале три утакмице играју се у недјељу, у дворани Борик. Прва је у 10 часова, кад играју Комета и Војводина, од 12 се састају Борац и Крка, а од 14 Борац и Комета.

Лимун Папић

Лимун Папић је рођен 3. новембра 1933. године у Бањалуци, а за вријеме Другог свјетског рата живио је у избјеглиштву у Никшићу и Подгорици. Са ”Бањалучким новинама” (касније ”Крајишке новине”, ”Глас”, ”Глас српски”, а данас ”Глас Српске”) почео је да сарађује у фебруару 1954. године, у септембру 1958. године примљен је у стални радни однос, а био је и дописник београдског листа ”Спорт”.

Извјештавао је са балканских, европских, свјетских првенстава али и са Олимпијских игара. Аутор је или коаутор бројних књига са спортском тематиком попут ”Пола вијека КК Борац Нектар”, ”Крајишник, клуб којег више нема”, ”55 година ФК БСК”, писао је и Годишњаке Кошаркашког клуба Борац Нектар…

Био је страствени навијач Борца, а у више наврата био је члан управе фудбалског, кошаркашког и одбојкашког клуба Борац. Пет година обављао је функцију генералног секретара Организационог комитета Кошаркашког европског првенства за жене, које је одржано 1980. године.

Преминуо је 10. августа 2003. године, а исте године, у оквиру манифестације ”Избор десет најбољих спортиста Републике Српске” у организацији ”Гласа Српске”, успостављена је награда ”Златно перо – Лимун Папић”, која се додјељује најбољем спортском новинару у календарској години.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Слобода

 

Вогошћа

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

 

Ушће

Друга лига Републике Српске

април 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Радник

 

Криваја

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

Више из Одбојка