Пратите нас

Кошарка

Ненад Барош, Аранђел Мишан и ”Трећа смјена” одбацују наводе Вукашина Божића

Дана 23. априла 2018. године на нашем порталу објављен је текст под насловом “Реактивиран изворни Борац, саопштењем се огласио предсједник Скупштине Вукашин Божић”, који се састоји од саопштења споменутог, које смо пренијели у цјелости, као и многобројни медији у Бањалуци, Републици Српској и БиХ. 25. маја текуће године, на адресу портала, стигао је одговор од стране адвоката Ненада Бароша, Аранђела Мишана и Удружења Трећа смјена, које је Вукашин Божић у негативном контексту споменуо у свом саопштењу.

Вукашин Божић је у наслову саопштења које смо објавили 23. априла навео да је “адвокат Ненад Барош затечен у извршењу кривичног дјела”, односно да је, према Божићевим тврдњама, заједно са Аранђелом Мишаном насилно покушао да уђе у просторије клуба које се налазе у улици Симе Шолаје 7. На нашу адресу стигао је демант наведене тврдње, у којем се каже да је “суд једини овлашћен да утврди да ли је неко извршио кривично дјело након провођења законом прописаног поступка којим руководи надлежно тужилаштво”. У деманту се даље наводи да адвокат Ненад Барош “никада у животу није кажњен нити прекршајно а поготово не кривично нити се против истог икада водио било какав кривични па чак ни прекршајни поступак”.

Даље у свом саопштењу Вукашин Божић наглашава да је “из МУП-а Тужилаштву достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу”. У деманту који су послали Ненад Барош, Аранђел Мишан и Удружење Трећа смјена наводи се да то “није истина”, те да се ради о “потпуно нетачним информацијама које могу једноставно да се провјере у надлежним институцијама Републике Српске”.

У наставку свог дописа од 23. априла 2018. године, Вукашин Божић наводи да “представници ОКК Борац који предводе адвокати браћа Барош већ дуже вријеме покушавају да украду идентитет, историју и традицију изворног кошаркашког клуба Борац”, односно “опреме, справе и трофеје”. У деманту који нам је стигао у петак наводи се да је у наведеној реченици Вукашина Божића “видљива невјероватна злоба” усмјерена према наведенима и да “није поткријепљена нити једном ваљаном чињеницом”, те се напомиње да “14. марта 2018. године, када је одржана сједница Скупштине клуба, у просторијама није било ништа осим столова и столица”. Даље се у деманту наводи да је “у реновирање просторија и спортског музеја до сад уложено око 20 000 КМ”.

Тврди се у деманту да је адвокат Ненад Барош “са неколико ентузијаста крајем 2016. године именован за члана УО Омладинског кошаркашког клуба Борац, у покушају да се створи функционалан клуб који би успјешно окупљао велики број дјеце и младих људи да се првенствено баве спортом, у Клубу који може обезбиједити нормалне услове за рад и напредак”, те да је “један од пројеката нове управе била управо санација просторија Клуба и отварање спортског музеја гдје би на један транспарентан начин представио рад свих кошаркашких клубова који су носили назив Борац у протеклих 70 година”. Истиче се и да су “просторије Клуба у власништву Града Бања Лука и да су челници Града упознати са пројектом спортског музеја на наведеним састанцима”.

У деманту Божићевог саопштења, тврди се и да је “противправно извршена регистрација изворног клуба”, с обзиром да су, како се тврди, “на састанку скупштине СКК Бањалучка пивара одржаној дана 3. марта 2017 године дата овлашћења руководству ОКК Борац за активирање, оживљавање рада и дјеловања овог клуба”.

У свом допису Вукашин Божић наводи да је “покушај обијања просторија наставак једне силеџијске, преварантске па и криминалне политике у којој се не бирају средства да се дође до циља”. У деманту ове тврдње, наводи се да никада нису кориштена “било каква незаконита, несавјесна нити неморална средства током свог ангажовања”, за шта, како се наводи, постоје ваљани материјални докази. Даље се у деманту истиче да је Ненад Барош, “заједно са осталим особама који су ангажовани у раду клуба (чланови управе, чланови скупштине клуба и спонзори), учинио све што је било потребно да се ситуација у клубу нормализује и да клуб функционише у складу са интерним актима и прописима”.

У саопштењу које је потписао Вукашин Божић говори се и о сукобу унутар ОКК Борац, који је трајао током фебруара (када се гласало о повјерењу тренеру Божићу) и марта текуће године, а резултирао, прије свега, мартовском оставком тадашњег тренера првог тима и директора Бојана Божића. У демантном допису који нам је послат, наводи се да је “Ненад Барош (заједно са другим члановима управе Клуба, члановима Скупштине и спонзорима), управо у циљу смиривања тензија унутар клуба иницирао састанке са бившим тренером ради проналаска рјешења око даљег ангажмана које би било искључиво у интересу Клуба”. У деманту се наводи да се “Бојан Божић, без икаквог образложења, није појавио нити на једном заказаном састанку, игноришући чак и састанак са главним спонзором (Бањалучком пиваром), па чак и скупштину клуба одржану 22. марта 2018. године, на којој је требало да се расправља о повјерењу Управи клуба иако је у моменту одржавања скупштине био директор и лице овлашћено за заступање клуба”.

На нашу адресу послат је и мејл од 3. марта 2018. године, који је Ненад Барош упутио предсједнику УО са приједлозима који се односе на статус бившег тренера као и даљем функционисању клуба. Наводи се да је “предложено да тренер Бојан Божић остане у клубу (да УО повуче одлуку о смјени од 12. фебруара), да му се уколико освоји титулу сљедеће сезоне повећа плата за 30 %, да се формира потпуно независна скупштина Клуба коју би сачињавали представници Града Бањалука, Бањалучке пиваре и бивших играча а све у циљу стварања још транспарентнијег пословања и функционисања клуба”. У деманту се, на крају, наводи да “Ненад Барош, чланови управе, чланови скупштине и главни спонзор клуба никада нису добили било какав одговор, нити писани нити усмени”.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Прва лига Републике Српске

5.6.2019.

17:30

Рудар Приједор

 

Извиђач

Финале плеј-офа

8.6.2019.

20:00

Борац

 

Уна

Друга лига Републике Српске

31.3.2019.

17:00

СКК Борац 1947

 

Младост

Полуфинале плеј-офа

13.4.2019.

18:00

Борац m:tel

Више из Кошарка