Пратите нас

Фудбал

Младен Лучић се огласио по питању дуга, директор Борца: Износ није толики, Лучић је некоректан!

клубу Борац продужен је рок за исплату дуга према Младену Лучићу, бившем голману, до 21. децембра, тако да нема никаквих препрека да црвено-плави одиграју посљедња два јесења кола (Сарајево и Тузла City).

Разлог за пролонгирање је, према ријечима директора Борца Дејана Лукендића за портал МОНДО, тај што износ од 36.700 КМ није тачан, за шта, како каже, имају и доказе, па је Дисциплинска комисија ФС БиХ продужила рок док се не утврди стварно стање.

Рок је продужен до 21. децембра, из разлога што наведени износ уопште није тачан. Све је пролонгирано како би се утврдио тачан износ јер имамо све изводе и све можемо доказати. Зато нам је Дисциплинска комисија изашла у сусрет јер тај износ није тачан. Генерални секретар Борца обавио је више разговора с њим и објаснио му неке ствари и били смо врло коректни, за разлику од Младена Лучића. Борац ће своје обавезе измирити као што је то радио и до сада. Младен Лучић је био јако некоректан. Борац му је пружио све, дигао га из мртвих, дао му подршку, у тренутку када је требало да заврши каријеру, изашао му је у сусрет на захтјев тадашњег тренера. Комплетан његов уговор је исплаћен и он је у потпуности наплатио оно што је зарадио. Ми смо се споразумно разишли, а на папир смо ставили износ из остатка уговора, који смо му обећали исплатити када буду нека боља времена, јер познато је да је због пандемије корона вируса слабији прилив средстава, а Борац никоме није остао дужан и све обавезе смо измирили. Он је одмах искористио прилику да након два-три мјесеца тужи клуб. Клуб је њему изашао у сусрет и ставио на папир оно што ни не треба да добије. Некоректно је поступио, нарочито са овом својом објавом. То што је он урадио је дно дна – рекао је Лукендић за бањалучки портал.

Раније током дана, путем друштвене мреже Facebook се огласио и Лучић, чију објаву преносимо у цјелости.

У Борцу сам имао прелијеп период. То одмах морам истаћи. Клубу, навијачима и саиграчима огромно хвала. Драго ми је што сам својим доприносом помогао да клуб послије дужег времена оде у европско такмичење, али блато на тај период бацају они, који су ме прогласили непотребним и због којих сам морао напустити клуб.

Ја се заиста не оглашавам. Живим свој породичан живот, како ме сви и знате. Али, морам написати да сам разочаран овим што читам из медија. Чекао сам и чекао да добијем оно што ми припада, оно што смо Борац и ја договорили, на шта нико није тјерао клуб, а био сам само ја тјеран да одем из клуба. Заједно са својим адвокатима сам покренуо поступак и да се оваква уступања праве, па два брата се не би тако односила како то раде Савез и Борац. Опет понављам, клубу, навијачима и саиграчима капа до пода, али овакав однос према играчима је срамотан и незапамћен, а имао сам поприличну велику каријеру и знам шта говорим.

Имамо и ми господо породице, дјецу, имамо и ми животне потребе. Сваки договор сте прекршили, а сада још и вријеђате тиме што показујете да имате моћ и контролишете Савез.

Све ће доћи на своје, прије или послије. Ја знам да сам сваки дан давао све од себе и да ме бољело када ми нисте дали да присуствујем тренинзима.

Знам да доста играча има проблеме и сада. Нека буду јаки. Правда је на њиховог страни, а биће и на мојој – написао је Лучић.

(борац-спорт, фото: sportsport.ba)

Сљедеће утакмице

Слобода

m:tel Премијер лига БиХ

13. август 2022.

17:05

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

23. април 2022.

17:00

Вогошћа

 

Борац

Прва лига Републике Српске

6. март 2022.

18:30

Јахорина

 

ЖФК Борац

Прва лига Републике Српске

6. новембар 2021.

15:00

Модрича

 

Борац

Четвртфинале плеј-офа

19. март 2022.

19:00

Љубиње

 

Зрињски

Премијер лига БиХ

26. март 2022.

17:00

Борац

Више из Фудбал