Пратите нас

Фудбал

Мирић: Нисмо примили ни марку ове године, Зељковић: Борац никад јачи!

Марко Мирић више није члан Фудбалског клуба Борац. Крилни нападач, који је прошлог љета стигао у Платонову улицу из белгијског Локерена потписавши уговор на двије године, раскинуо је уговор са клубом.

Директор Борца Дејан Лукендић је пред наставак тренажног процеса 18. маја, у изјави за бањалучке медије, саопштио да је ”Марко Мирић без дозволе клуба напустио Бањалуку и да ће против њега бити покренут дисциплински поступак”. Мирић је врло брзо реаговао, демантујући Лукендићеве наводе, а у недавном интервјуу за београдски ”Моцарт спорт” истакао је да – играчи нису примили ниједну плату у овој календарској години!

Годину дана сам провео у Борцу, првих шест мјесеци све је било у реду, да би затим настали проблеми. У посљедње вријеме челници су пласирали причу како фудбалери мимо воље клуба, на своју руку, одлазе из Бањауке, али је прича тотално другачија. Нисмо примили ниједну марку у 2020. Шест мјесеци функционисали смо без плате. А то се вјешто крије од јавности, пребацује се лопта на другу страну, из мени непознатних разлога. Криве се играчи да су самовољно одлазили кућама током пандемије, а занемарује или скрива чињеница да нисмо исплаћени. Нико од нас. Пошто ниједан играч не говори шта се дешава, ријешио сам да кажем истину. Напустио сам Борац 6. маја, дан прије тога тражио да се исплати нагомилани дуг, руководиоци су се оглушили о захтјев, па сам једнострано раскинуо уговор. Сад чекам да ми новац легне на рачун.

Мирић је слободан у избору нове средине.

Имам ”чисте” папире од 8. маја. Штити ме правило FIFA по коме играч, уколико му два мјесеца не легне плата, а притом је странац, аутоматски може да тражи и добије раскид сарадње. Само желим оно што ми се дугује. Не знам зашто нисмо могли лијепо да сједнемо за сто. Ако смо ми играчи и тренери испунили циљ, који је управа пред нас поставила, а то је пласман у Европу, не разумијем зашто је проблем да друга страна испоштује уговор. Људи се вјешто крију и пребацују одговорност. Притом, знају да смо све урадили без динара. Имали смо скоро савршене резултате. Уз мало среће, могли смо да будемо прваци Премијер лиге БиХ, да смо у дербију савладали Сарајево закували бисмо шампионску трку и послије проглашења краја првенства, усљед пандемије корона вируса, донијели титулу клубу – истакао је Мирић.

Током данашњег дана, одговорио му је први човјек Борца Вицо Зељковић.

Свако има могућност да каже шта мисли, како се осјећа и да тражи путеве који ће га одвести на боље мјесто, ако му се нешто не свиђа. Марку Мирићу могу само да поручим да Борац никад није био јачи и бољи, а Мирић је својим играма на терену и односом према Борчевом дресу показао свој карактер у који не желим да улазим. Желим му све најбоље у наставку играчке каријере и да пружа боље партије него оне што је приказао у Бањалуци. Када су настали проблеми са корона вирусом обавили смо разговоре са свим играчима, постигли договоре како ћемо и шта ћемо док траје пандемија, као и специјалне услове због мјера надлежних институција. Зашто је Мирић одлучио да на такав начин, у медијима, прича о интерним клупским стварима – питајте њега! Не стидимо се чињенице да имамо одређених проблема, као и сви клубови, треба да ријешимо текућа питања и заоставштину из времена корона вируса, али то ће врло брзо да буде санирано све, потребно је само мало стрпљења. Већ смо ријешили све то и играчима ће бити исплаћено оно што смо договорили. Треба ли да подсјећамо и да смо ријешили све проблеме из прошлости, да смо први пут, на првостепеном поступку, добили лиценцу и за домаћа и за европска такмичења, изборили пласман у Европу? Заиста Борац, по многима, одавно није био јачи, организованији и бољи. То каже суд јавности, а не ми у клубу. Знамо шта смо морали све да урадимо, било је и болних потеза, али смо сачували клуб, нисмо дозволили да се угаси, вратили смо га у врх фудбала у БиХ и на међународну сцену. Што се тиче одређених дуговања према играчима, она ће бити ријешена, завршили смо и то! Све плате из 2020. године ће бити ријешене – рекао је Зељковић за портал МОНДО.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Пријатељска утакмица

14. јул 2020.

16:00

Инђија

 

Борац

Премијер лига БиХ

септембар 2020.

00:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

новембар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2020.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

септембар 2020.

00:00

Борац

Више из Фудбал