Пратите нас

Фудбал

Марко Максимовић се повукао са мјеста тренера Борца: Ако нема апсолутног повјерења, најбоље је да одем!

Марко Максимовић повукао се данас са мјеста тренера Борца.

Саопштавање одлуке стигло је само дан прије реванша другог кола Конференцијске лиге против Линфилда, а сада већ бивши шеф стручног штаба шампиона БиХ истиче да одлука о одласку није исхитрена.

Донешена је много раније, управа је знала за њу, много смо разговарали. Желим одмах да се зна да не одлазим због неког неуспјеха, сматрам да је у овом моменту лакше да оде један човјек него 50. Неко сам ко воли Борац и ово сам већ једном урадио, након оне мартовске утакмице са Вележом, о којој се стално прича. Послије те утакмице сам осјетио апсолутну подршку челних људи. Кад кажем челних, мислим на оне који доносе клубу, а има и оних који можда јесу ту, али не доносе, а кад бар један човјек у Управном одбору није за мене, не могу да останем да радим! Једноставно је то тако. Најлакше је да одем ја, а вријеме ће показати добре или лоше ствари других појединаца. Знам да препознам моменат кад немам апсолутно повјерење. То ми је, на крају крајева, битно због моје каријере, не могу да радим негдје гдје није тако – рекао је Максимовић, са којим је заједно из клуба отишао и помоћни тренер Дамир Мемишевић.

Поједине новинаре је на прес-конференцији занимало – да ли је моментум саопштавања одлуке прави?

Идеалан тренутак је био три минута прије утакмице! Овдје је ријеч о ”шоку” и увјерен сам да ће ово утицати на екипу. Миран сам у својој одлуци и не доводим је у питање. Нисам политичар па да у клубу тражим двотрећинску већину или један глас више. Занима ме да ли је велика већина за, али некад се и мањина може питати. Не толико у одлуци, колико у енергији. Да ли је ова моја одлука паметна – не знам, али стојим иза ње! Такође, у клубу тражим одговорност свих, али првенственом браним струку. Ако сам ја тај, онда ја доносим одлуке, а ову сам донио јер сматрам да је најбоља и за мене и за клуб и за струку. Могао сам да гледам себе, добио сам добар уговор и могао сам да чекам… А гдје је клуб у свему томе? Овом одлуком желим да натјерам свакога ко је у клубу да мисли о њему, од првог до посљедњег. Борац остаје, ми ћемо проћи! – истакао је Максимовић.

Екипу ће у реваншу са Линфидлом са клупе предводити тренерски двојац Зоран Драгишић – Чедомир Ћулум.

(борац-спорт, фото: ФК Борац/Никола Кулага)

Сљедеће утакмице

Вележ

m:tel Премијер лига БиХ

21. септембар 2021.

20:10

Борац

 

Слога

Премијер лига БиХ

18. септембар 2021.

19:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

октобар 2021.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2021.

00:00

Борац

 

Јединство

Премијер лига БиХ

24. септембар 2021.

18:00

Борац

Више из Фудбал