Пратите нас

Фудбал

Марко Максимовић преузео команду: “Тражим максималан ангажман од свих!”

Марко Максимовић, дојучерашњи тренер у Борчевој омладинској школи, преузео је и званично улогу шефа стручног штаба сениорске екипе.

У протеклих годину и по, Максимовић је водио бригу о јуниорима клуба из Платонове улице, а на мјесту тренера сениорске екипе, подсјетимо, мијења Владу Јагодића, са којим је договорен споразумни раскид сарадње.

Једно вријеме је био и шеф омладинске школе, те спортски директор и помоћни тренер.

Дуго сам у Борцу био играч, навијам за овај клуб још од клиначких дана и све ово у мени буди једну посебну емоцију. Борац је велики и тежак клуб, прије свега за играче, а онда и за нас тренере. Ово је мој први самостални посао овако високог нивоа у земљи. Знао сам да ће овај дан доћи, нисам очекивао да ће се то догодити овако брзо, али Борац не могу да одбијем. Знам колико могу да добијем овим послом, али и колико могу да изгубим, и стога сам веома опрезан – рекао је Максимовић, представивши потом стручни штаб.

Радићу и даље са Дамиром Мемишевићем, који ми је био сарадник како у БСК-у, тако и као тренер јуниора. Ту је и Зоран Драгишић, са којим сам сјајно сарађивао док је био тренер јуниорске селекције, а ја спортски директор. Ради се о човјеку који има велику енергију, који је посвећен раду и зато остаје ту. Биће ту и Радован Гајић, који ће и даље водити бригу о тренинзима голмана, а у стручном штабу ће бити и Чедомир Ћулум, тренер пар клубова у Републици Српској и човјек са којим сам стицао тренерску лиценцу – истакао је Максимовић, подвукавши шта очекује од играча и сарадника, те управе.

Желим да сви схвате да нисам дошао да паметујем, већ да максимално радим, као и све до сад у Борцу што сам радио. То ћу тражити од свих оних са којима будем сарађивао, а само онај ко то не поштује може да има проблем са мном. Битно је да се испоштује све што се договоримо, то је кључ успјеха и рада. Од играча тражим агресиван стил игре, тако желим да изгледамо, а за то ће нам бити потребна и појачања. Очекује нас битка на два фронта, биће и картона… И да сви играчи остану, потребно нам је по једно појачање у свакој линији тима – истакао је Максимовић, нагласивши да је још увијек непознато шта ће бити са Гораном Закарићем.

Договор са њим је да најмање до 10. јануара знамо на чему смо, а ја сам му лично дао док до 29. јануара, односно до поласка на припреме у Анталију. Тад морамо све знати.

Предсједник Стојан Малбашић о финансијској ситуацији

Први човјек клуба је на конференцији за новинаре говорио о финансијској ситуацији, подвукавши да је Борац уплатио дуг према Младену Лучићу, бившем голману.

Што се тиче плата, јуче су уплаћене тако да је остала још плата за новембар што се тиче ове године. Постоји могућност да и та плата буде уплаћена до краја ове године. Клуб је већ обезбиједио средства за крај ове сезоне, односно до љета, тако да не би требало да буде проблема што се тиче финансија – рекао је Малбашић.

(борац-спорт, фото: ФК Борац)

Сљедеће утакмице

Тузла City

m:tel Премијер лига БиХ

13. децембар 2020.

13:00

Борац

 

Слога (Горњи Вакуф/Ускопље)

Премијер лига БиХ

16. децембар 2020.

18:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

30. јануар 2021.

16:30

ОКК Борац Мако Принт

 

Борац

Премијер лига БиХ

18. децембар 2020.

19:00

Домаљевац

 

Борац

Премијер лига БиХ

6. децембар 2020.

19:30

Храсница

Више из Фудбал