Пратите нас

Фудбал

Лалатовић трпио притиске? ”Локални тренерчићи су ми скакали по глави и откривали информације о тиму!”

Ненад Лалатовић поднио је синоћ, на конференцији за новинаре, оставку на мјесто тренера Борца.

Испадање од представника Фарских Острва у квалификацијама за Конференцијску лигу, па реми са Слогом Меридиан у првом колу премијерлигашког такмичења након вођства 0:2 резултати су који се замјерају српском тренеру, који је у обраћанњу медијима рекао да је – трпио притиске локалних тренера који су га вријеђали преко порука и одавали информације о екипи!

Има много притисака од тих са стране, нећу да их именујем. Мени је послата порука, ја сам поруку показао. Човјек зове, гдје се говори да ће састав добити послије тренинга, тај други човјек који је из Бањалуке зове, провјерава информације. Није то сад толико ни битно, то је наравно срамота да се то дешава. Ја сам добио ту поруку, ја сам ту поруку читао. Синоћ сам је добио око 11 сати. Ја кад то све видим, кад видим да постоје 3-4 тренера овдје који скачу на мене. Ја кад сам дошао, нисам никад ниједну ружну ријеч рекао за неког колегу. Очигледно им је засметало како сам примљен овдје и онда би вољели да су на мом мјесту. Имају утицај да зову играче, да шаљу поруке, да питају, да и мене мало у тим порукама вријеђају. Ти људи су у клубу и не желе само мени лоше, желе лоше и клубу, и онда је један играч био толико наиван да је слао поруке том човјеку. Ја сам то све прочитао, видио својим очима. Очигледно некоме смета што сам ја дошао, велики је притисак, ја га осјећам. Играче хоћу да растеретим, да дође један мирнији тренер на моје мјесто, да проба да дигне тим јер ово су сјајни момци. Не треба им скидати главу сад, не треба да имају проблем са навијачима – истакао је Лалатовић, који је имао и поруку за те, како каже, “тренерчиће”.

Ево радите, ја ћу се склонити, отићи и пустити вас, да не узнемиравате и не зовете моје играче, да не шаљете поруке, да не испитујете који тим игра, да не шаљете те тимове клубовима против којих ћемо играти и сљедећем нашем ривалу са којим треба да играмо… Њих све занима да преносе другима и онда кад сам ја то читао и видио својим очима, њихово опхођење према мени и играчима, наравно да ме боли и да ми је криво – рекао је Лалатовић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Широки Бријег

Премијер лига БиХ

27. септембар 2023.

18:30

Борац

 

Какањ

Премијер лига БиХ

6. мај 2023.

18:00

Борац

 

Котор Варош

Прва лига Републике Српске

4. фебруар 2023.

18:00

Борац

 

СФК 2000

Премијер лига БиХ

25. октобар 2022.

14:30

Борац

 

Радник

Премијер лига БиХ

25. фебруар 2023.

19:00

Борац

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Фудбал