Пратите нас

Рукомет

Крим-полиција у Рукометном клубу Борац по анонимној пријави

На јуче одржаној конференцији за медије, присутнима се обратио и директор клуба Владимир Бранковић, истакавши да је претходних дана у клубу боравила и крим-полиција за привредни криминал.

У протеклих десетак дана у клубу је боравила крим-полиција, односно инспекција за привредни криминал, која је дошла по пријави неког душежбрижника. Пријављени смо за малверзације, а пријава се односи на поједине чланове Управног одбора који издвајају своје вријеме и новац. Ти људи су морали да иду да дају изјаве у СУП и мислим да нам је то “вјетар у прса” у овом тренутку. Тај душебрижник се није потписао јер зна да би услиједила тужба од стране клуба на те наводе. То нам је сад, да тако кажем, проблем, али пошто имамо чисте папире, нема разлога за било какву бригу. Морам да истакнем да су полицијски службеници били максимално коректни према свима и са њима немам никакав проблем. Тражили су оно због чега су дошли и ми смо то њима и дали, а преостало је да ја још само у понедјељак дам изјаву и понесем још неколико докумената. Углавном, све је транспарентно и то што нам се ставља на терет нема никаквог основа. Ради се о наплати чланарина од дјеце, а у пријави је наведено да се скупи више новца него што је потребно да би се измирили трошкови омладинске школе и да се тај остатак дијели између чланова управе. То је ван сваке памети јер су трошкови млађих селекција на годишњем нивоу седам пута већи него што се скупи од чланарина. То лако можемо да докажемо кроз трошкове, односно колико плаћамо судије и делегате за Прву и Другу лигу, турнире на које дјеца путују, колико плаћамо додатне термине мимо оних у дворани Борик… а гдје су нам тренери омладинских селекција, гдје су трошкови опреме, сертификата? У овом случају, жао ми је само што се у све увлаче људи који су спремни да помогну и којима се овим потезима огади спорт. Људи улажу свој новац у све ово, а онда буду прозвани да су лопови – рекао је Бранковић.

Директор Борца осврнуо се и на неславно завршено учешће клуба у Купу EHF, гдје је Борац елиминисан од Олимпијакоса.

Уз консултације са тренером Микићем, на сједници Управног одбора, уз донесена је одлука да се игра Купу EHF. У том тренутку нам је то изгледало исправно јер битно је да подижемо рејтинг БиХ која је изгубила мјесто у квалификацијама за Лигу шампиона, с обзиром да клубови стално играју Челенџ куп, а неки одустају од Европе попут Извиђача. И даље тврдим да бисмо ми елиминисали Олимпијакос да смо били комплетни. Међутим, десило се то што се десило, за изгубљеним не треба да жалимо, треба да се окрећемо нашој лиги и освајању дупле круне, али и Свесрпског купа, који се игра 21. и 22. децембра, и Купа Републике Српске – навео је Бранковић, који је одбацио тврдњу бањалучких новинара да је тренер Микић тражио да се, као и прошле сезоне, игра у Challenge купу.

Мирко Микић је са нама стални био на вези, тако да ја не могу да потврдим ту информацију јер знам како је све текло. Нећу рећи да је Микић рекао нешто другачије, али зна се како је то било. Никад се ниједна одлука, што се тиче спортског дијела, не доноси без спортског директора и тренера. Ни са једним играчем није потписан уговор без сагласности њих двојице. У Борцу више људи одлучује о свим стварима – рекао је Бранковић.

На крају, истакао је да ”не може да се тражи било чија одговорност што је Борац у двомечу са Грцима наступио ослабљен неиграњем четири појачања”.

Процедура за регистрацију играча је започета мјесец дана прије истека регистрационог рока. У том тренутку, у Рукометном савез БиХ радила је службеница Жељна која је касније дала отказ и није пренијела Алми, другој секретарици која је дошла, шта се дешавало. Нова службеница је радила од куће на четири сата, примала је мејлове и није имала никакав потписан уговор са Савезом. Немамо директну комуникацију са EHF, немамо ни право да комуницирамо јер нисмо ми члан, већ је то Савез тако да смо ми могли тек по пријему мејла из кровног савеза да функционишемо. Чим су нам издати рачуни за плаћање, који су каснили 28 дана, ми смо их платили кроз пола сата и послали потврде да су рачуни уплаћени. Бх. савез је то послао, али нису дошле исписнице на вријеме из савеза из којих су играчи долазили, односно из србијанског и шпанског. Из тог разлога, EHF није могао да изврши регистрацију. Ми смо ту остали “кратки”, други клубови из БиХ су имали више времена јер крећу касније са такмичењем а нама остаје жал што ови момци нису добили шансу да се ове сезоне покажу на европској сцени.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Пријатељска утакмица

14. јул 2020.

16:00

Инђија

 

Борац

Премијер лига БиХ

септембар 2020.

00:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

новембар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2020.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

септембар 2020.

00:00

Борац

Више из Рукомет