Пратите нас

Одбојка

Крај одбојкашке Премијер лиге БиХ: Табеле нису усвојене, Борац без пласмана

Одбојкашко првенство Босне и Херцеговине у обје конкуренције званично је завршено.

Премијер лига БиХ у мушкој и женској конкуренцији стопиране су у марту због пандемије корона вируса, а све до данас није било одлуке по питању евентуалног наставка или проглашавања краја.

И данас се догодило ово друго, с тим што табеле неће бити усвојене, ни у плеј-офу, ни у плеј-ауту, те неће бити проглашени шампиони. Укратко, првенства су поништена.

Такву одлуку усвојио је Управни одбор Одбојкашког савеза БиХ на основу мишљења девет чланова тог тијела, који су се мејлом изјашњавали о предложеним рјешењима, достављеним од предсједника и генералног секретара Одбојкашког савеза БиХ.

Сумирали смо мејлом пристигла мишљења чланова УО и могу да кажем да су, нажалост, већином гласова усвојене најгоре могуће одлуке. Од пет предложених одлука, чланови УО су се сложили једино да се првенство БиХ оконча и да се неће играти првенство на државном нивоу за млађе категорије. Нису усвојене тренутне табеле првенства, нису проглашени прваци Премијер лиге БиХ у обје категорије и није прихваћен приједлог да се финале Купа БиХ у обје конкуренције одигра у септембру – изјавио је предсједник Одбојкашког савеза БиХ Алија Фатић.

Прошлог мјесеца, Алија Фатић предлагао је да се премијерлигашка такмичења заврше, а шампионима прогласе Какања 78 и ЖОК Гацко. Међутим, то нису прихватили чланови УО из Републике Српске, сматрајући да има времена да се због пандемије вируса корона прекинуто првенство ипак заврши.

Подсјетимо, први дио сезоне Борац је завршио на шестом мјесту уз 24 бода, па је наставио такмичење у плеј-ауту у који је пренио десет бодова.

У Лиги за опстанак, црвено-плави су прво савладали Маглић резултатом 3:0, док су истим резултатом у наредној рунди поражени од Модриче.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Линфилд

Квалификације за Лигу конференција

22. јул 2021.

20:45

Борац

 

Слога

Премијер лига БиХ

22. маj 2021.

17:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

октобар 2021.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2021.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

9. маj 2021.

18:00

Извиђач

Више из Одбојка