Пратите нас

Рукомет

Корона вирус ремети планове: Европски старт у децембру умјесто у новембру

Рукометаши Борца ће у EHF Европском купу (некадашњи Challenge куп) стартовати од трећег кола, али не од новембра, како је првобитно планирано, већ мјесец дана касније.

Разлог је пандемија корона вируса која не јењава, што је челнике европске куће рукомета приморало на промјену у распореду.

Усљед пандемије COVID-19, која, нажалост, још увијек не јењава, ehf је донио одлуку да се одигравање утакмица 2. и 3. кола EHF Европског купа помјери за један мјесец те да се поменуте, умјесто у октобру и новембру, одиграју у новембру и децембру. Наиме, EHF је ову одлуку донио након обављених разговора са савезима и клубовима чије су утакмице биле заказане за предстојеће седмице. Будући да и даље постоје процедуре и рестрикције када су путовања у питању, као и то да је већина клубова учесника са ограниченим финансијским ресурсима, одлучено је да се термини одигравања помјере, како би клубови имали више времена за припрему и организацију самих утакмица и путовања. Такође, познато је да је децембар у календару EHF ослобођен утакмица, што ће у овом случају омогућити одигравање утакмица 3. кола у поменутом мјесецу, док ће се утакмице другог кола играти у новембру. Одигравањa утакмица 1. кола, које је пробитно планирано за септембар, неће бити, усљед недовољног броја тимова. Надамо се да нови распоред неће утицати на одигравање утакмица домаћих лига, као и то да ће нам ово помјерање од мјесец дана помоћи да пребродимо тренутну ситуацију и адекватно се припремимо за такмичење, са што мање рестрикција око самих утакмица – саопштено је из Европске рукометне федерације.

Рукометни клуб Борац се, подсјетимо, са још 12 екипа налази директно у трећем колу, а за мјесто у тој фази такмичења бориће се још 38 тимова у другој рунди.

Мечеви друге рунде заказани су за 14. и 15. односно 21. и 22. новембар, а треће за 12. и 13. односно 19. и 20. децембар.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

m:tel Премијер лига БиХ

21. септембар 2020.

17:55

Тузла City

 

Слобода

Премијер лига БиХ

26. септембар 2020.

19:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

17. октобар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Младост

Премијер лига БиХ

2. октобар 2020.

18:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа РС

19. септембар 2020.

17:30

Мира

Више из Рукомет