Пратите нас

Фудбал

Јанковић категоричан: Пружаћемо све боље партије

БХ Телеком Премијер лига БиХ у фудбалу наставља се предстојећег викенда утакмицама 1. кола како у Лиги за шампиона, тако у Лиги за опстанак. Фудбалери Борца, који су након 22 утакмице заузели осмо мјесто, у премијерној рунди плеј-аута снаге ће у Бањалуци, у недјељу од 15 часова, одмјерити са екипом зеничког Челика, која се пред одлучујућих 10 мечева налсзи на претпосљедњем мјесту са 13 бодова и која, гледано из садашње перспективе, има мале шансе да и у наредној сезони наступи у бх. фудбалској елити.

Шеф стручног штаба Борца Игор Јанковић оптимистично гледа ка недјељном окршају са зеничким црвено-црнима.

Иако смо одиграли три утакмице у осам дана, иако су се играчи доста потрошили, поготово с обзиром на тежак терен, вјерујем да смо спремни да и у недјељу пружимо добру партију и забиљежимо побједу на почетку Лиге за опстанак. Математички и теоретски, још увијек нисмо осигурали опстанак, али сам убијеђен да се неће довести у питање, с обзиром на рад екипе и вољу коју приказује. Поред освајања бодова, тежимо да играмо што квалитетније, што боље јер добре партије и залагање су сегменти који ће вратити публику на Градски стадион. Убијеђен сам да ћемо из меча у меч играти све боље – рекао је Игор Јанковић на данашњој конференцији за новинаре.

Штопер нашег тима Бранко Ојданић наступ у Лиги за шампиона види као својеврсну подлогу за уигравање екипе за предстојећу такмичарску сезону.

Лично, сматрам да је Борац фаворит када је у питању предстојећи дуел са Челиком и да ћемо забиљежити побједу. До краја првенства нас очекује још 10 мечева, које ћемо, прије свега, искористити да се уиграмо за наступе у наредној сезони и стабилизовали клуб у свим сегментима – навео је Ојданић.

Најави утакмице додајмо и информацију да је за главног арбитра делегиран Ирфан Пељто из Сарајева.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Звијезда 09

Премијер лига БиХ

9. децембар 2023.

13:00

Борац

 

Вогошћа

Премијер лига БиХ

9. децембар 2023.

18:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

19. новембар 2023.

19:00

Слога

 

Љубиње-Банком

Премијер лига БиХ

6. децембар 2023.

19:00

Борац

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Фудбал