Пратите нас

Фудбал

Изабрано руководство Борца: Милан Тегелтија нови предсједник, Богољуб Зељковић остаје у Управном одбору

Милан Тегелтија, који тренутно обавља функцију правног савјетника предсједника Републике Српске Милорада Додика, именован је за новог предсједника Фудбалског клуба Борац.

Тегелтија је изабран једногласно на Изборној сједници Скупштине клуба одржаној у понедјељак у Трофејној сали на Градском стадиону, а на конференцији за новинаре саопштио је и састав Управног одбора.

Богољуб Зељковић ће и даље бити у клубу као члан најужег руководства, који још чине предсједник Скупштине Града Бањалука Љубо Нинковић, градски менаџер Бојан Кресојевић, извршни директор Аутопутева Републике Српске Слободан Станаревић и бањалучки привредник Горан Лукић.

Овај састав Управног одбора није коначан. Трудићемо се да га попунимо људима из бизнис сфере који могу ресурсима и идејама могу допринесу клубу. Борац као и сви клубови на Балкану не може без подршке државе. Имам увјеравања од републичке власти и подршка сигурно неће изостати. Анализираћемо финансијско стање, али према ономе што видимо Борац испуњава своје обавезе. Постоје текућа дуговања али град се укључује са значајнијом подршком и то је јасан показатељ да смо сви заједно уз Борац. Желимо да направимо надградњу и да новац који долази не долази само од државних институција – рекао је Тегелтија, додавши:

Овдје сам из љубави, као грађанин овог града. Да ли је политички ангажман баласт показаће вријеме али мислим да није. Сви ми имамо неке друге послове али овдје смо уједињени са намјером да унаприједимо овај клуб и направимо добре резултате.

Према ријечима Бојана Кресојевића, Град Бањалука планира да помогне Фудбалском клубу Борац на годишњем нивоу са 500.000 марака, што ће, како је истакао први човјек бањалучке Скупштине, овај орган то и подржати.

Прва сједница Управног одбора одржаће се у сриједу (5. април), када ће бити именовани директор, спортски директор и директор маркетинга.

БИОГРАФИЈА МИЛАНА ТЕГЕЛТИЈЕ

Милан Тегелтија је рођен 1971. године у Панчеву, а дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Бањалуци 1995. године.

Шест година касније именован је за судију Војног суда у Бањалуци, док је у марту 2007. године постао предсједник бањалучког Основног суда.

За члана Високог судског и тужилачког вијећа именован је 2014. године.

Касније је постао и предсједник овог тијела, обављајући ту функцију у два мандата, а оставку је поднио 2020. године, након што су у јавност испливали снимци на којима се чује како разговара о незавршеним предметима и непотизму у правосуђу.

У фебруару 2021. године постао је правни савјетник Милорада Додика, што је функција коју и данас обавља.

(борац-спорт, фото: МОНДО/Славен Петковић)

Сљедеће утакмице

Игман

Премијер лига БиХ

25. новембар 2023.

13:00

Борац

 

Слога

Премијер лига БиХ

11. новембар 2023.

18:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

19. новембар 2023.

19:00

Слога

 

Борац

Премијер лига БиХ

1. новембар 2023.

19:00

Радник

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Фудбал