Пратите нас

Фудбал

Игор Јанковић поднио оставку: Не могу више, 4 мјесеца сам без плате

Игор Јанковић од данас више није шеф стручног штаба Фудбалског клуба Борац. Наиме, некадашњи помоћник Мехмеда Баждаревића на клупи репрезнетације БиХ и тренер који је млађе селекције Козаре из Градишке одвео до шампионске титуле у Премијер лиги БиХ обавијестио је данас у поподневним часовима играче, али и медије о својој одлуци.

Подсјетимо, Јанковић је у Борац званично стигао у јуну прошле године, када је именован за координатора омладинске школе. Само тај посао обављао је до друге половине новембра, када је управа клуба одлучила да раскине сарадњу са тадашњим шефом струке Зораном Милинковићем и укине функцију спортског директора коју је тада обављао Оливер Јандрић. Јанковић је тада именован за шефа спортског сектора и в.д. шефа стручног штаба, а префикс “в.д.” избрисан је пред старт текуће полусезоне. Иначе, Јанковић је екипу водио на осам утакмица, три као в.д. тренера и пет као тренер, остваривши учинак од једне побједе (Широки Бријег), четири неријешена резултата (Витез, Слобода, Зрињски и Челик) и три пораза (Сарајево, Радник и Крупа).

Тачно је, поздравио сам се са играчима и од данас више нисам први тренер Борца. Нисам више могао да издржим да свој посао радим без плате. Четири мјесеца сам био без примања, мој уговор није био дефинисан до краја и у таквој ситуацији је илузорно радити и доводити себе и своју породицу на руб егзистенције. За играче које сам тренирао могу да кажем да су хероји. Борац оствљамо у мирној луци, 13 бодова смо изнад зоне опстанка, тако да резултати нису у вези са мојом одлуком- Једноставно, без примања која су ми обећана не могу да радим. У овом тренутку немам понуда, али морам да признам да сам зимус имао двије: једну из иностранства и једну из Премијер лиге БиХ. Тада сам одбио те понуде, сматрајући да је боље да сам у Борцу, како због себе и породице, тако и жеље и наде да ће се ствари промијенити. Нажалост није било тако – рекао је Јанковић у изјави за бх. медије.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Звијезда 09

Премијер лига БиХ

19.10.2019.

15:00

Борац

 

Искра

Премијер лига БиХ

5.10.2019.

19:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

3.11.2019.

20:00

Борац (Дрвар)

 

Радник

Премијер лига БиХ

5.10.2019.

18:00

Борац m:tel

 

Извиђач

Премијер лига

5.10.2019.

15:00

Борац

Више из Фудбал