Пратите нас

Фудбал

Фудбалски савез БиХ потврдио: Борац – Тузла City пред публиком!

Дилеме (и званично) више нема:

Борац ће се за титулу, у недјељу (17 часова, Градски стадион), против екипе Тузла City борити уз присуство навијача!

Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске дозволио је, на сједници одржаној у сриједу, присуство публике на спортским догађајима, уз поштовање свих епидемиолошких мјера, док, са друге стране, Влада Федерације БиХ није разматрала могућност повратка гледалаца на трибине.

Посљедњу ријеч, када је фудбалско првенство БиХ у питању, дао је Фудбалски савез БиХ, који се данас огласио саопштењем, а у којем се наводи да је – присуство публике дозвољено тамо гдје дозвољавају надлежни кризни штабови!

Саопштење преносимо у цјелости.

Данас је одржана телефонска сједница Такмичарске комисије НС/ФС БиХ на којој је разматрана молба поднесена од стране ФК Борац Бања Лука, а којом се тражи одобравање одигравања утакмица преостала два кола m:tel Премијер лиге БиХ уз присуство публике.

Комитет за Такмичење је дао сагласност за одигравање утакмица m:tel Премијер лиге БиХ уз присуство публике на стадионима клубова чије се сједиште налази на подручју на којем је од стране надлежног кризног штаба дозвољено присуство публике на спортским догађајима.

Узимајући у обзир чињеницу да је епидемиолошка ситуација у БиХ значајно побољшана, дана 19.05.2021. године Влада Републике Српске, односно, Републички штаб за ванредне ситуације је на 86. сједници усвојио Закључак број: 86-1/21, а којим се у члану 5. дозвољавају такмичарске активности спортских организација и спортиста уз присуство публике, уз строго придржавање мјера прописаних од стране ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске.

Сходно предње наведеном, Комитет за такмичење НС/ФС БиХ је размотрио предметну молбу, узео у обзир све чињенице и околности које се односе на значајно и континуирано ублажавање раније прописаних мјера од стране надлежних кризних штабова, сагласност Комитета за спортску медицину НС/ФС БиХ и сагласност Комитета за стадионе и безбједност НС/ФС БиХ, те једногласно доноси горе наведену одлуку.

Фудбалски клуб Борац саопштио је, недуго касније, да продаја улазница за недјељни меч почиње сутра у 10 часова на билетарници Градског стадиона испод источне трибине.

Сав приход од карата иде у хуманитарне сврхе – један дио за операцију дјечака Марка Шуматића, а један у ”Мозаик пријатељства”.

Дозвољен број карата по једној особи је 3 јер је сходно мјерама и препорукама Института за јавно здравство и Републичког штаба број карата ограничен, а интересовање превелико.⁣

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Линфилд

Квалификације за Лигу конференција

22. јул 2021.

20:45

Борац

 

Слога

Премијер лига БиХ

22. маj 2021.

17:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

октобар 2021.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2021.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

9. маj 2021.

18:00

Извиђач

Више из Фудбал