Пратите нас

Фудбал

Фудбалски клуб Борац се огласио саопштењем поводом случаја ”Борис Распудић”

Фудбалски клуб Борац објавио је данас и своју страну приче када је у питању случај ”Борис Распудић”, који је у претходних неколико дана окупирао бањалучку фудбалску јавност. Наиме, на званичном сајту клуба објављено је саопштење за јавност које је достављено свим медијима и које Вам преносимо у цјелости.

У протеклих неколико дана у медијима и граду се дигла велика прашина по објављивању клупске трансфер-листе, на којој се нашло име тренутног капитена Борца Бориса Распудића. С обзиром да је цјелокупна ситуација у великој мјери погрешно интерпретирана, сматрамо да смо дужни да разјаснимо све постојеће недоумице.

Прије свега, фудбалска јавност у Бањалуци треба да зна да нам је свима жао због новонастале ситуације око Бориса Распудића. Нико не треба да нам наглашава о каквом се фудбалеру и човјеку ради и изузетно цијенимо све што је Борис Распудић учинио за Борац, “гинући” на зеленом терену дуги низ година.

По објављивању трансфер-листе клуба, бањалучка фудбалска јавност махом је стала на једну страну, без провјере аргумената друге. Наиме, у току прекјучерашњег и јучерашњег дана, поједини чланови клупског руководства звали су Бориса Распудића неколико пута и нудили му посао у клубу. Распудић је понуду одбио, уз напомену да жели још да игра те да има одређене понуде клубова из Премијер лиге БиХ и Прве лиге Републике Српске, али да постоји могућност да након играчке каријере дође до договора по том питању. Што се Фудбалског клуба Борац тиче, наша понуда за посао у клубу увијек ће бити на снази.

Даље, у медијима се појавила информација да је Распудићу забрањено да игра у посљедњем колу на утакмици против Широког Бријега. Распудићу је, исто тако, јуче и прекјуче понуђено да наступи и на достојан начин се опрости од навијача Борца, али је та понуда такође одбијена, уз Распудићеве ријечи да “не жели да погази своје ријечи које је изрекао, као ни самог себе”.

Изнијели смо горе наведене чињенице у јавност јер сматрамо да је логично и основно у информисању јавности да се чује и друга страна приче. На крају, напомињемо и понављамо, Борису Распудићу нису нити ће икад бити затворена врата на Градском стадиону.

Сљедеће утакмице

Слобода

m:tel Премијер лига БиХ

13. август 2022.

17:05

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

23. април 2022.

17:00

Вогошћа

 

Борац

Прва лига Републике Српске

6. март 2022.

18:30

Јахорина

 

ЖФК Борац

Прва лига Републике Српске

6. новембар 2021.

15:00

Модрича

 

Борац

Четвртфинале плеј-офа

19. март 2022.

19:00

Љубиње

 

Зрињски

Премијер лига БиХ

26. март 2022.

17:00

Борац

Више из Фудбал