Пратите нас

Фудбал

Фудбалерке Борца почеле са припремама: Први циљ је опстанак

Фудбалерке Борца стартовале су вечерас са припремама за предстојећу премијерлигашку сезону.

Комплетан припремни период црвено-плаве ће обавити у Бањалуци, а у првом званичном мечу у новој сезони угостиће брчанску Локомотиву.

Како истиче Сања Вучковић, тренер у стручном штабу ЖФК Борац, један од главних циљева је стварање респектабилног тима који ће играти значајну улогу у бх. првенству.

Прелазни период је још у току, за сада су се нашем тиму придружиле Николина Васиљевић и Александра Панић, неке играчице су у плану, а са неким је стручни штаб у преговорима. Све у свему, формира се тим којем је циљ, за сада, опстанак у Премијер лиги БиХ. ЖФК Борац игра лигу у којој му је и мјесто, у којој треба да буде и у којој треба да пише историју самог клуба, лиге и уједно женског фудбала БиХ – рекла је Вучковић за наш портал.

Тренинзи, истиче Вучковић, одвијаће се пет пута недјељно.

Припремни период креће, тренажни процес се наставља на вишем нивоу који и захтијева сама Премијер лига БиХ. Физичке и тактичко-техничке припреме настављамо тамо гдје смо стали и храбро тежимо ка нашем главном циљу – истакла је Вучковић.

Подсјетимо, клуб је недавно представио и нови стручни штаб.

За главног тренера именован је Зоран Димитрић, а у раду ће му помагати Марко Ђурица.

Тренер голмана ће бити Горан Благојевић, за кондицију ће бити задужена Сања Вучковић, улогу физиотерапеута ће обављати Николина Палачковић, док је Стефан Вржина именован за тим-менаџера.

(борац-спорт, фото: ЖФК Борац)

Сљедеће утакмице

Игман

Премијер лига БиХ

25. новембар 2023.

13:00

Борац

 

Слога

Премијер лига БиХ

11. новембар 2023.

18:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

19. новембар 2023.

19:00

Слога

 

Борац

Премијер лига БиХ

1. новембар 2023.

19:00

Радник

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Фудбал