Пратите нас

Фудбал

Фудбалери Борца на терену након два мјесеца

Фудбалери Борца јуче су, након 62 дана и принудне паузе због пандемије корона вируса, наставили са обављањем тренажног процеса.

Одлуком Министарства породице, омладине и спорта, у сарадњи са Институтом за јавно здравство Републике Српске, професионалним спортским колективима од јуче је дозвољен повратак на терене у мањим групама, а Борчеви фудбалери, предвођени тренером Владом Јагодићем, тренирали су у три мање групе.

Сви смо срећни што смо напокон добили прилику да радимо на терену. 62 дана играчи нису тренирали са лоптом и најважније је да смо кренули. У прва три дана радиће три групе од осам играча, док голмани тренирају одвојено. Можда ће у наредном периоду повећавати бројно стање групе те смањивати број група, али за сада је овако. Урадићемо одређена тестирања играча, надам се да ћемо ускоро обавити и тест на корона вирус, како бисмо са сигурношћу знали на кога можемо да рачунамо на озбиљнији рад. Понашамо се као да ће се лига наставити, али ако не буде тако, имамо четири микро-циклуса по седам дана послије чега ћемо се даље понашати према препорукама Савеза и управе клуба – рекао је Јагодић, истакавши да сви, и играчи и стручни штаб, након два мјесеца паузе морају да буду на опрезу.

Очекујем да ће у овој првој седмици играчи прије свега одговорити на захтјеве који неће бити енормно тешки. Не желим ниједну повреду, не треба нам то. Кад будемо знали шта се дешава по питању евентуалног наставка првенства, тад ћемо и активирати један од планова, а имамо их три до четири разноразне могућности које могу да се десе у наредном периоду. Све вјежбе које радимо морамо да прилагодимо на здравствено стање играча – истакао је стратег црвено-плавих.

Прије почетка тренинга, свим играчима је измјерена температура и сви су задовољили услове да присуствују првом окупљању.

Ја се надам да ће тако бити читав период јер би то било идеално за мене као шефа стручног штаба и све остале у клубу јер бисмо онда могли да спроведемо све што смо планирали. Не смијем ни да помислим шта би се десило да неко од играча изостане –закључио је Јагодић.

Случај ”Мирић”

Првом тренингу нису присуствовали Марко Мирић и Владимир Волков, који су тренутно у Србији. Према наводима директора Борца Дејана Лукендића за бањалучке медије, лијеби бек је добио дозволу клуба да посјети родитеље, а кад се врати у Бањалуку, мора да проведе 14 дана у обавезном карантину, док је, тврди Лукендић, Мирић ”на своју руку” напустио град на Врбасу.

Ником није јасно зашто је то требало Мирићу, који је био у Бањалуци, а онда је без дозволе одлучио да оде. Није на мени да одлучујем, али ће против њега сигурно бити покренут дисциплински поступак – рекао је Лукендић за ”Глас Српске”.

Није дуго требало Мирићу да реагује.

Није тачна информација да сам отишао без јављања. Данима сам покушавао да ступим у контакт са челним људима, који се нису јављали. Зато сам послао поруку надлежнима, не бих да их именујем коме и добио сам дозволу. На крају крајева, да сам желио да одем не бихдо 5. маја био у Бањалуци.  Међутим, у том периоду град је постао жариште вируса, а ја сам желио да склоним породицу јер ми кћерка има здравствених проблема. Ми смо имали написмено да до 31. марта не напуштамо Бањалуку и ништа након тога нисмо добили званично. На крају, како један играч без породице може да оде ван града, а други не може? Дуга је то прича али не бих сад о томе. Послали су ми само мејл око старта тренинга али ме нису назвали. Одговорио сам такође мејлом да се могу одмах вратити, иако је познато да су тренутно границе затворене и клуб треба да ми обезбиједи боравишну дозволу. Чекам да то доставе надлежним органима. Могу ићи и у карантин 14 дана. И на то сам спреман ако они доставе неопходне папире – истакао је крилни нападач за ”Српскаинфо”.

Ремонт играчког кадра

И док се чека коначна одлука по питању евентуалног наставка или коначног завршетка Премијер лиге БиХ, у Платоновој улици кренуло се са ремонтом екипе.

Тако чланови Борца више нису Зоран Милутиновић и Демир Јакуповић, док су, наводно, на излазним вратима и Денис Чомор и Младен Лучић.

(борац-спорт, фото: ФК Борац)

Сљедеће утакмице

Рудар (Какањ)

Осмина финала Купа БиХ

21. октобар 2020.

15:00

Борац

 

Славија

Премијер лига БиХ

24. октобар 2020.

18:00

Борац

 

Младост (Мркоњић Град)

Друга лига Републике Српске

24. октобар 2020.

13:00

СКК Борац 1947

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

17. октобар 2020.

19:00

Борац

 

Јединство

Премијер лига БиХ

18. октобар 2020.

18:00

Борац

Више из Фудбал