Пратите нас

Ватерполо

Добре партије ватерполиста Борца у Бечеју

Ватерполисти Борца вратили су се из Бечеја са Меморијалног турнира Дејан Попов, који је одржан од 23. до 25. марта, препуни позитивних утисака. На споменутој смотри млађи јуниори Борца имали су прилику да по први пут у каријери играју против тимова из Шпаније, те репрезентација Швајцарске и сјеверо-западне Њемачке, а о каквом се турниру радило, довољно говори податак да су учешће у тродневном ватерполо дружењу узели клубови чије су сениорске селекције у прошлости биле прваци Старог континента (Бечеј и Барселонета, оп.а.).

Ватерполо клуб Борац је са селекцијом млађих јуниора био убједљиво најмлађа селекција на турниру, али је чињеница да млади бањалучки ватерполисти нису разочарали својим наступом. Што се тиче резултата, уписани су порази у мечевима са репрезентацијама Швајцарске (U-19) и сјеверо-западне Њемачке (U-18), те у сусретима са екипама Барселонете, Бечеја и BWMF-a (Be Water My Friend), док је у разигравању савладан сарајевски клуб SWAT.

Иначе, турнир је освојила екипа Be Water My Friend, друго мјесто припало је крушевачкој Расини, док је репрезентација Швајцарске заузела трећу позицију.

Желимо да истакнемо да смо поносни на наше играче који су након 8 сати путовања одиграли двије утакмице и који су упркос тешким условима за рад (и даље се тренира радним данима у пливачким пругама) пружили јак отпор свим екипама, те успјели да забиљеже и једну побједу. Лоши услови за рад у Бањалуци су били кључни у појединим утакмицама, гдје се видјело да немогућност сталног кориштења ватерполо терена утиче на реализацију. Захваљујемо се организатору турнира Бечеју на челу са Гораном Крстоношићем на врхунском домаћинству и организацији турнира – наведено је из Ватерполо клуба Борац, чији челници напомињу да и даље, користећи сва легална и легитимна средства, траје борба клуба против одређених појединаца који опструишу рад истог. Представници клуба такође наводе да су Инспекторату и осталим надлежним службама предати докази о повреди права малољетних лица од стране других особа.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Звијезда 09

Премијер лига БиХ

19.10.2019.

15:00

Борац

 

Искра

Премијер лига БиХ

5.10.2019.

19:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

3.11.2019.

20:00

Борац (Дрвар)

 

Радник

Премијер лига БиХ

5.10.2019.

18:00

Борац m:tel

 

Извиђач

Премијер лига

5.10.2019.

15:00

Борац

Више из Ватерполо