Пратите нас

Ватерполо

Да ли се и даље угрожава егзистенција Ватерполо клуба Борац?

Борба ватерполиста Борца за егзистенцију клуба и нормалан рад и функционисање не престаје. Наиме, након што је Инспекторат Републике Српске утврдио неправилности у раду Ватерполо савеза Републике Српске и наложио истом да мора да прими Ватерполо клуб Борац, појединци блиски врху ВС РС одржали су сједницу Скупштине, а да при томе нису испоштоване инструкције које је за одржавање исте у званичном допису дао републички просвјетни инспектор.

Сазнајемо да су представници Ватерполо клуба Борац, због лажног представљања и злоупотребе положаја, поднијели кривичне пријаве против лица која су организовала и одржала наведену скупштину.

Такође, у разговору са представницима црвено-плавих, сазнали смо да ће, како сада ствари стоје, борба за егзистенцију клуба достићи врхунац. Наиме, како смо сазнали, постоји оправдана сумња да ће у дјело бити спроведена потпуна приватизација ватерпола и Градског олимпијског базена од стране једног клуба након објављивања новог Програма за развој спорта града у 2018. години који је Скупштина Града Бањалука већ усвојила. Челници Борца истичу да ће сачекати званичну потврду, а потом ће се огласити о овом случају, као и о пребацивању одговорности између Града и ЈП Аквана. Из Ватерполо клуба Борац наводе да су захтјев за хитну измјену Правилника о кориштењу игралишта на Градском олимпијском базену поднијели још у јануару у вријеме док је исти био у изради, али да, како се чини, исти није ни узет у разматрање.

(борац-спорт, фото: борац-спорт, Ватерполо клуб Борац)

Сљедеће утакмице

Борац

m:tel Премијер лига БиХ

21. септембар 2020.

17:55

Тузла City

 

Слобода

Премијер лига БиХ

26. септембар 2020.

19:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

17. октобар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Младост

Премијер лига БиХ

2. октобар 2020.

18:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа РС

19. септембар 2020.

17:30

Мира

Више из Ватерполо