Пратите нас

Фудбал

Борцу слиједи судбина Парме због дуговања?!

Фудбалски клуб Борац на терену је изборио опстанак у Премијер лиги БиХ заузевши девето мјесто, али наредни наступи у елитном бх. фудбалском такмичењу зависе од Другостепене комисије за лиценцирање при Фудбалском савезу БиХ, која засједа у четвртак. Наиме, првостепени орган није црвено-плавима дао зелено свјетло за наступ у елити и наредне сезоне због дуговања из прошлости, тачније дуга од око 750 000 КМ (близу 600 000 КМ према Школи фудбала Џаја и око 150 000 према бившим играчима, тренерима…).

Да је ситуација у Платоновој 6 тешка и да Борцу “виси” издавање лиценце за премијерлигашку сезону 2018-19, потврио је за портал Мондо и потпредсједник клуба Вицо Зељковић, који је у уводу разговора био незадовољан и радом медија који прате рад клуба.

Како ствари стоје ми ћемо тешко пронаћи рјешење с обзиром на Џају и све остало што иде уз то, а људи не желе да изађу у сусрет Борцу, иако је дуг клуба у посљедњих 20 година довео до овог. Ми смо плаћали све до сада из прошлости и све је медијски слабо попраћено шта је све плаћено и урађено. Неке друге ствари су се гурале у први план, на примјер терен кад је био лош, а сад кад је идеалан, нико ништа да каже. Значи, само критика без позитивних ствари. Али сад немамо рјешење за лиценцу – рекао је Зељковић.

Према Зељковићевим ријечима, много тога је урађено у протекле двије године.

Најприје смо се експресно вратили у Премијер лигу БиХ и ове сезоне опстали у првенству што нормално није за нас задовољавајуће јер Борац увијек мора више. Мада није ни било лако ако се узму у обзир све опструкције око клуба које су се вршиле, а врше и даље. Урадили смо помоћни терен и још много добрих ствари у клубу да крене напред и то би било тако у предстојећој сезони. Али, на жалост, изгледа да ћемо морати поново кренути из Прве лиге Републике Српске. Размишљамо чак о опцији да прогласимо стечај и кренемо као италијанска Парма. Пробаћемо наравно до посљедњег секунда да то ријешимо јер ово је прекретница за Борац. Све елементе имамо да направимо корак даље у резултату и развоју клуба тако да ћемо све покушати – закључио је Зељковић.

Иначе, за 1. јун је планирано и донаторско вече, које би било одржано у ресторану Стара Ада, али је то дешавање, како истиче Зељковић, због цјелокупне ситуације у клубу упитно.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Слобода

 

Вогошћа

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

 

Ушће

Друга лига Републике Српске

април 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Радник

 

Криваја

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

Више из Фудбал