Пратите нас

Фудбал

Борац због дугова према Предраговићу и Тривуновићу не игра против Младости?

Одигравање утакмице седмог кола Лиге за опстанак између Борца и Младости из Добоја код Какња, која је заказана за суботу (28. април) на Градском стадиону са почетком у 20 часова, под знаком је питања због дуговања клуба из Платонове улице према Федору Предраговићу и Вулету Тривуновићу, преноси портал Мондо.

Наиме, Предраговићу, који тренутно брани боје Цеља, Борац дугује 10 286 КМ, док је дуг према Вулету Тривуновићу, садашњем стратегу Козаре из Градишке и некадашњем капитену и тренеру Борца који је током већег дијела прошле сезоне кад је клуб супериорно освојио титулу у Првој лиги Републике Српске сједио на црвено-плавој тренерској клупи, дупло мањи и износи 5 000 КМ.

Бањалучки клуб до почетка утакмице делегату меча мора да предочи извјештај о исплати или бар репрограму дуговања, али како је истакао потпредсједник Борца Вицо Зељковић за горе поменути портал, договор са споменутим двојцем тренутно је далеко.

Тачно је, дуговања до овог тренутка нису исплаћена, а још увијек није постигнут договор о репрограму. Ишли смо на на опцију да те обавезе помјеримо за послије јер тренутно немамо прилив средстава. Ту више није ствар да ли они имају у нас повјерење или не, пошто је пресуђено у њихову корист и њих не може нико да превари. Они ће своје сигурно наплатити. Ми сада немамо прилив средстава, а немамо договор, тако да је одигравање утакмице у суботу под знаком питања. Видјећемо шта ће се дешавати у наредна два-три дана. Сада немамо средства, али радимо на томе да их пронађемо ако не постигнемо договор. Нажалост, ово није први пут да у задњи час рјешавамо потраживања из прошлости и сада нисам 100 одсто сигуран да ли ћемо успјети. Немамо штампарију новца. Гурамо колико можемо, успјели смо доста тога исплатити, чак то и не истичемо много, како не бисмо скретали пажњу са важнијих тема и све мислимо да ће људи који воле Борац то да разумију. Нама је проблем текућа ликвидност управо због дугова из прошлости. Доста смо их платили на дан утакмице, неки су доспјели у медије неки не, али боримо се пред скоро сваку утакмицу. Тривуновића је ова управа довела у клуб, међутим због познатих проблема са њим тај дуг је остао и једноставно то нисмо стигли да урадимо јер смо морали да платимо “стотину Тривуновића” који су били ту прије 4-5 година и просто они долазе на наплату. У финанскијском смислу се понашамо како морамо да би клуб преживио и плаћамо тужбе које дођу на наплату, јер смо на то приморани. Мислим да ће бити тешко ријешити овај проблем разговором. Разговарао сам са њим и он у суштини сматра да је требало да буде позван 2-3 мјесеца након што је напустио клуб да се договоримо. Покушао сам да му објасним да то тада нисмо могли јер смо имали случајеве какав је он сад – навео је Зељковић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Звијезда 09

Премијер лига БиХ

19.10.2019.

15:00

Борац

 

Искра

Премијер лига БиХ

5.10.2019.

19:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

3.11.2019.

20:00

Борац (Дрвар)

 

Радник

Премијер лига БиХ

5.10.2019.

18:00

Борац m:tel

 

Извиђач

Премијер лига

5.10.2019.

15:00

Борац

Више из Фудбал