Пратите нас

Рукомет

Борац писао Рукометном савезу БиХ: Закључите првенство према тренутном пласману!

Рукометни клуб Борац упутио је данас допис Рукометном савезу БиХ, у којем апелује да се, с обзиром на пандемију корона вируса у држави, званично заврши такмичење у Премијер лиги БиХ, те прогласе шампион и екипе које треба да испадну у нижи ранг, сходно пласману у тренутку суспензије такмичења.

У допису, који потписује предсједник клуба Саша Кондић, истиче се да ”најоптимистичније прогнозе надлежних не показују да ће се стање код нас промијенити у наредних мјесец дана”, те да је због тога бесмислено да се, након три или више мјесеци без тренинга, такмичење настави.

Саопштење клуба из Господске улице Вам преносимо у цјелости.

С обзиром на ширење вируса корона и његов утицај на све сфере друштвеног живота у Босни и Херцеговини, Рукометни клуб Борац m:tel сматра да је потребно прекинути такмичење у текућој сезони Премијер лиге БиХ.

Нажалост, ни најоптимистичније прогнозе надлежних не показују да ће се стање код нас промијенити у наредних мјесец дана, што додатно указује да би било потпуно бесмислено да, након три или више мјесеци без тренинга, наставимо такмичење. И када би се то догодило, регуларност такмичења тек тада би била доведена у питање.

Наставак сезоне на љето, у јуну или јулу, тек би додатно закомпликовао ситуацију и довео клубове у додатни проблем. Поставља се питање уговора које имамо са играчима, а који важе до краја маја ове године. Осим тога, љетни прелазни рок не бисмо могли адекватно искористити. Св ови разлози, понављамо, довели би у питање регуларност Премијер лиге БиХ.

Рукометни клуб Борац m:tel никада није био за рјешавање овако крупних питања административним путем. Били бисмо много срећнији да смо у наставку првенства имали прилику на терену доказати да смо најквалитетнији рукометни клуб ове сезоне у Премијер лиги БиХ, што показује и тренутни поредак на табели, али, нажалост, виша сила то не дозвољава.

Свјесни озбиљности ситуације, тежине одлука надлежних органа Рукометног савеза БиХ, РК Борац м:тел сматра да је потребно донијети одлуку о званичном прекиду такмичења, односно завршетку сезоне, те прихватањем тренутног поретка прогласити шампиона, као и екипе које ће напустити Премијер лигу БиХ, према пропозицијама и одлукама донесеним прошле године.

Увјерени да ће се наш приједлог прихватити, уз најљепше жеље да се све ово што прије заврши без здравствених проблема било кога од нас, срдачно Вас поздрављамо.

Предсједник УО РК Борац m:tel Саша Кондић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Рудар (Какањ)

Осмина финала Купа БиХ

21. октобар 2020.

15:00

Борац

 

Славија

Премијер лига БиХ

24. октобар 2020.

18:00

Борац

 

Младост (Мркоњић Град)

Друга лига Републике Српске

октобар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

17. октобар 2020.

19:00

Борац

 

Јединство

Премијер лига БиХ

18. октобар 2020.

18:00

Борац

Више из Рукомет