Пратите нас

Рукомет

Борац креће од првог кола Купа EHF, жријеб 16. јула

Европска рукометна федерација (EHF) објавила је на званичном сајту списак клубова који ће у наредној сезони наступати у Купу EHF и Challenge купу.

Рукометни клуб Борац, који је прошле сезоне играо у трећем по јачини европском клупском такмичењу, ове године ће, након одустајања Извиђача, наступити у Купу EHF и то од првог кола. У овој фази такмичења ће учествовати 32 тима, прве утакмице играју се 31. августа и 1. септембра, а реванши су 7. и 8. септембра.

Поред клуба из Господске улице, у првој рунди још ће учествовати: Алпла Хард и Херинген (Аустрија), Ахилес Бохолт и Визе (Белгија), Дубрава и Пореч (Хрватска), Плзен (Чешка), Полва Сервити (Естонија), Лондон (Велика Британија), Батуми (Грузија), Олимпијакос (Грчка), Хафнафјордур и Хаукар (Исланд), Макаби Ришон Лезион (Израел), Бозен Волксбанк (Италија), Беса Фамгас (тзв. Косово), Драгунас Клаипедос (Литванија), Еш (Луксембург), Швиђи Лобетит Феникс (Малта), Ловћен (Црна Гора), КРАС/Волендам (Холандија), Доброђа Суд Констанца (Румунија), Спартак (Русија), Рико Рибница, Металопластика, Војводина (Србија), Винтертур (Швајцарска), Малме (Шведска), Бешикташ и Травел Анталијаспор (Турска) и ЗТР Запорожје (Украјина).

Од друге рунде, која се игра 5. и 6. односно 12. и 13. октобра, у такмичење се укључују: СКА Минск (Бјелорусија), Скјерн (Данска), Абанка Адемар Леон (Шпанија), PAUC (Француска), Чургои (Мађарска), Селфос (Исланд), Хапоел Ашдод (Израел), Бутел Скопје и Пелистер (Сјеверна Македонија), Арендал (Норвешка), Азоти-Пулави и Горник Забрзе (Пољска), Бенфика (Португал), Политехника Темишвар (Румунија), Горење Велење (Словенија) и Вакер Тун (Швајцарска).

Тимови који наступ у овом такмичењу почињу од трећег кола (16. и 17. односно 23. и 24. новембар) су: Нексе (Хрватска), Бјерингбро-Силкеборг и Холстебро (Данска), Логроњо Ла Риоха и Либербанк Куенка (Шпанија), Шамбери, Нант и Нимс (Француска), Фихсе Берлин, Рајн-Некар Левен и Магдебург (Њемачка), Балатонфиреди и Грундфос Татабања (Мађарска), Металург (Сјеверна Македонија) и Гвардија Ополе (Пољска).

Послије три кола, у фебруару и марту 2020. године игра се групна фаза у којој ће учествовати 16 тимова.

Жријеб парова првог и другог кола биће одржан 16. јула у сједишту Европске рукометне федерације у Бечу.

Овоме додајмо и да ће наредна сезона бити посљедња да Куп EHF носи то име. Од наредне године, ово такмичење ће се звати Европска рукометна лига, док ће назив Куп EHF од сезоне 2020-21 преузети садашњи Challenge куп.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Слобода

 

Вогошћа

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

 

Ушће

Друга лига Републике Српске

април 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Радник

 

Криваја

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

Више из Рукомет