Пратите нас

Рукомет

Бојан Љубишић најбољи спортиста Града Бањалука за 2019. годину!

Послије избора за најбољег у Републици Српској, стигла је награда и за најбољег у граду!

Голман Рукометног клуба Борац Бојан Љубишић изабран је вечерас, на свечаној манифестацији одржаној у дворани ”Борик”, за најбољег спортисту Града Бањалука за 2019. годину. Популарни ”Ханс” тријумфовао је испред капитена Фудбалског клуба Борац Стојана Врањеша и члана Пливачког клуба ”22. април” Михајла Чепркала.

У овом граду сам рођен, овдје сам направио прве рукометне кораке и почаствован сам, заиста, овим признањем. Желио бих да се захвалим жирију и градоначелнику Игору Радојичићу. Поносан сам и срећан, поготово што се ове године навршава седам деценија постојања клуба и да Борац није такав великан какав јесте, не бих ни ја био овдје – рекао је Љубишић по пријему награде у бањалучком ”храму спорта”.

Најбоља спортисткиња града на Врбасу је одбојкашица БЛ Волеја Соња Вујнић, која је иза себе у овом избору оставила рукометашицу Борца Божану Ћутковић и пливачицу Олимпа Елену Тривић.

Награде за најбоље младе спортисте нашег града такође су завршиле у рукама рукометаша и одбојкашице – лауреати су Лука Кнежевић (Борац) и Сара Марковић (БЛ Волеј).

Најбољи спортски колектив у мушкој конкуренцији је Рукометни клуб Борац, а у женској ЖКК Орлови.

За најбољу спортску манифестацију изабран је тениски турнир ”Српска опен”, који је прошле године одржан по 18. пут, док је најбољи спортиста међу лицима са инвалидитетом члан Кошаркашког клуба инвалида Врбас Игор Игњатовић.

Награду за животно дјело добио је Небојша Куштриновић, члан најужег руководства у Атлетском клубу Борац и ЖКК Орлови.

(борац-спорт, фото: Ведран Шевчук/mondo.ba)

Сљедеће утакмице

Борац

Пријатељска утакмица

11. јул 2020.

17:00

Спартак

 

Борац

Премијер лига БиХ

септембар 2020.

00:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

новембар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2020.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

септембар 2020.

00:00

Борац

Више из Рукомет