Пратите нас

Кошарка

Бојан Божић се огласио саопштењем за јавност

Сада већ бивши директор и тренер Омладинског кошаркашког клуба Борац Бојан Божић огласио се саопштењем за јавност, које је послато свим представницима медија. Божић је своје саопштење објавио и на свом Facebook профилу, а исто Вам преносимо у цјелости.

Поштовани,

Обраћам Вам се поводом своје одлуке од 21. марта 2018. године да убудуће не обављам улоге директора и тренера Омладинског кошаркашког клуба Борац.

Улогу првог тренера преузео сам у љето 2015. године, а на функцију директора сам ступио 21. фебруара 2016. године након сједнице Скупштине клуба.

Улогу тренера првог тима преузео сам пред почетак сезоне 2015-16. Већ на старту припрема суочио сам се са огромним проблемима јер је чак 8 играча промијенило средину. Био сам приморан да прекинем припреме и упустим се у потрагу за новим играчима, који су у том моменту били вољни да заиграју за ОКК Борац. Након што је и тај посао успјешно обављен и с обзиром да смо, након тога, били најмлађа екипа у лиги, такмичарски циљ је био опстанак у Првој лиги Републике Српске, с обзиром и на проблеме техничке природе (термини за тренинге), што је и испуњено.

Годину дана касније, екипа је поново подмлађена, просјек година је био 18.3, поново смо као једини циљ поставили опстанак у лиги. На крају, освојено је 9. мјесто у конкуренцији 14 екипа, чиме су очекивања била испуњена.

Пред старт текуће сезоне, у клуб су доведена одређена играчка појачања са циљем резултатског искорака. Жеља је била борба за плеј-оф, а поносно истичем да смо свједоци да је пласман на једну од прве четири позиције обезбијеђен три кола прије краја лигашког дијела такмичења.

Желим да кажем да сам поносан на свој рад у ОКК Борац од љета 2015. године до данас. Улогу тренера сам преузео у тренуцима када на трибинама није било ни 50 људи, а поносан сам кад видим да је на појединим утакмицама након тога број гледалаца на трибинама био четвороцифрен. У тренуцима кад сам преузео улогу директора клуба, исти није имао млађе категорије, данас их има и представљају огроман потенцијал клуба. Такође, санирана су одређена дуговања, те клуб сада несметано функционише.

Одређени број играча које сам ове сезоне тренирао сматра да сам ја, након свих дешавања у клубу, “кочница њиховог напретка” те се питали “да ли сам спреман да поднесем жртву и поднесем оставку зарад интереса клуба”. Никоме не желим нити ћу икада бити кочница за било шта, уколико неко мисли да може да оствари високе циљеве а да га ја спутавам, радо се повлачим. Јесам, спреман сам да се жртвујем, по ко зна који пут за овај клуб јер нико није изнад интереса истог.

Желим да се захвалим свим навијачима који су ме подржавали од првог до посљедњег дана, бившим и садашњим играчима који су ми дали подршку, представницима других клубова, као и медијима са којима сам увијек имао успјешну сарадњу. ОКК Борац, свакако, желим све најбоље у будућем раду и функционисању и бићу најсрећнији кошаркашки радник у граду уколико већ у мају у клуб стигне шампионска титула у Првој лиги Републике Српске, која би значила повратак у лигу БиХ.

АЈ БОРАЦ!

Срдачан поздрав,

Бојан Божић

Сљедеће утакмице

Борац

m:tel Премијер лига БиХ

16. август 2020.

17:00

Зрињски

 

Борац

Премијер лига БиХ

септембар 2020.

00:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

октобар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2020.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

септембар 2020.

00:00

Борац

Више из Кошарка