Пратите нас

Рукомет

Бесплатна школарина за Сару Мајкић на Паневропском универзитету Апеирон!

Рукометашица Борца Сара Мајкић добила је стипендију у виду бесплатне школарине за студије на Паневропском универзитету Апеирон, захваљујући уговору о спонзорству потписаном између Апеирона и Женског рукометног клуба Борац.

Сара Мајкић чланица је сениорске екипе која се такмичи у Премијер лиги БиХ и репрезентативац Босне и Херцеговине. Уписана је на Факултет здравствених наука и упоредо са бриљантном спортском, одважила се и на кораке у академској каријери.

Непроцјењива је могућност коју су ми пружили, да уз спорт који волим стекнем знање и нешто што долази послије рукомета, а то је животни позив. Хвала мом директору Дарку Савићу који се безрезервно залаже за све нас и велико хвала руководству Апеирона које је препознало наш клуб као носиоца развоја женског спорта и пружило нам подршку – рекла је Сара Мајкић.

Дарко Савић, директор ЖРК Борац, нагласио је да је од изузетне важности да играчице након средње школе наставе образовање и да је Апеирон као високошколска установа која има лепезу студијских програма најбољи избор за стицање знања и факултетске дипломе.

Није ми у фокусу само то да дјевојке бриљирају на паркету с лоптом. Ми смо породица и битан ми је сваки њихов напредак, а нарочито да се школују и даље. У тиму има играчица које су заинтересоване да спортску каријеру граде ван оквира Републике Српске и БиХ те спој са Апеироном заиста може бити од велике важности јер из искуства знамо да ће им диплому признати и у земљама у којима наставе да играју рукомет на професионалном нивоу – истакао је Савић.

Паневропски универзитет Апеирон ће, према уговором одређеном износу, стипендирати и остале играчице које се опредијеле за студије на једном од седам факултета.

(борац-спорт, фото: ЖРК Борац)

Сљедеће утакмице

Борац

Куп БиХ

28. фебруар 2024.

18:30

Сарајево

 

Борац

Премијер лига БиХ

23. фебруар 2024.

18:30

Грачаница

 

Борац

Премијер лига БиХ

19. новембар 2023.

19:00

Слога

 

Радник

Премијер лига БиХ

2. фебруар 2024.

19:00

Борац

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Рукомет