Пратите нас

Рукомет

Берин Бркић напушта Борац, каријеру наставља у Охриду

Послије десног крила Луке Перића, који рукометну каријеру наставља у Цељу, табор Борца напустио је и голман Берин Бркић.

Млади чувар мрeже ће се након три сезоне у црвено-плавом дресу преселити у Сјеверну Македонију и задужити опрему Охрида, што је, према Бркићевим ријечима, искорак у каријери.

Прихватио сам понуду једноставно јер желим још више да напредујем. Одлазим у јачу лигу са искуснијим играчима и то је оно што ми треба, јер сам још увијек млад. Једноставно желим што више да напредујем и то је једини разлог. Очекивања у првој сезони нису велика, желим да се уклопим у екипу као што сам и у Борцу и да дајем све од себе. Сматрам ово као још једну одскочну даску за још веће успјехе – рекао је Бркић за Глас Српске, истакавши да ће му период у Борцу остати у лијепом сјећању.

Остварио сам пуно познанстава која ће ми остати за цијели живот. Једноставно људи у Борцу и Бањалуци су ме прихватили на најбољи могући начин и стварно немам ниједну замјерку. Мислим да ниједан млади играч не може погријешити одабиром Борца као средине гдје ће да развија своју каријеру – рекао је Бркић, који је, подсјетимо, у дресу Борца дебитовао против матичног клуба, Маглаја.

Памтим тај меч, свакако је остао у сјећању. Од тада сам доста напредовао, јер сам имао одличне тренере и читав стручни штаб. Први тренери су ми били Деан Кнежевић, Горан Гарић који је и сада у првом тиму и Александар Међедовић. Након што сам почео добијати минуте у првом тиму преузели су ме Мирко Микић и тадашњи тренер голмана Марио Блажевић са којим сам радио и док сам био у другој екипи. Били су ми подршка како на терену тако и ван њега. Помогли су ми да сазрем у сваком смислу. И наравно уз њих садашњи тренер голмана и спортски директор Бојан Љубишић. Хвала им свима на сарадњи – истакао је Бркић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Звијезда 09

Премијер лига БиХ

9. децембар 2023.

13:00

Борац

 

Вогошћа

Премијер лига БиХ

9. децембар 2023.

18:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

19. новембар 2023.

19:00

Слога

 

Љубиње-Банком

Премијер лига БиХ

6. децембар 2023.

19:00

Борац

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Рукомет