Пратите нас

Фудбал

Бањалучки медији: Постигнут договор са Џајом, посљедња шанса за опстанак у лиги сједница Извршног одбора

Фудбалски клуб Борац и власник Фудбалског клуба Џаја Миливоје Глишић, према писању викенд-издања Гласа Српске, пронашли су рјешење за начин исплате дуга који Борац има према овом клубу у износу од 594 000 КМ, а због којег су црвено-плави, на сједници Другостепене комисије за лиценцирање ФС БиХ, остали без дозволе за наступ у елитном рангу и у наредној сезони, иако су изборили опстанак играма на терену освојивши девето мјесто.

Нажалост, договор два клуба закаснио је десетак дана, међутим, према писању споменутог листа, и даље постоје шансе, истина минималне, да Борац и у сезони 2018-19 буде учесник елитног бх. фудбалског ранга. Потребно је, прије свега, да Борац пошаље молбу Извршном одбору Фудбалског савеза БиХ да се случај преиспита на сједници овог тијела, која је заказана за 19. јун. Уколико молба буде прихваћена, потребно је увјерити чланове ИО да су испуњени сви услови који раније нису били и због којих Борац није добио лиценцу. На крају, према писању Гласа Српске, трећи корак је и најтежи – потребно је да за останак Борца у Премијер лиги БиХ гласа бар 12 од 15 чланова Извршног одбора ФС БиХ, који чине 5 представника српског народа (први потпредсједник Милорад Софренић, Миле Ковачевић, Драган Кулина, Златко Спасојевић и Ранко Вучковић), 6 чланова из реда бошњачког народа (предсједник Елведин Бегић, Мухамед Бегагић, Ирфан Дурић, Нурдин Пешталић, Мухидин Рашчић и Мидхет Сарајчић), те 4 делегата из реда Хрвата (други потпредсједник Иван Беус, Мато Јозић, Иван Перић и Драган Солдо).

Такође, према писању споменутог бањалучког листа, сједница Скупштине клуба, која је планирана за сутра, одгођена је, с обзиром да, како је наведено, нема кандидата за функцију предсједника Управног одбора.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

m:tel Премијер лига БиХ

21. септембар 2020.

17:55

Тузла City

 

Слобода

Премијер лига БиХ

26. септембар 2020.

19:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

17. октобар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Младост

Премијер лига БиХ

2. октобар 2020.

18:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа РС

19. септембар 2020.

17:30

Мира

Више из Фудбал