Пратите нас

Рукомет

Рукометаши након драматичне завршнице изборили наступ на финалном турниру Купа БиХ

Рукометаши Борца изборили су вечерас наступ на финалном турниру Купа БиХ савладавши у реванш утакмици четвртфинала екипу Вогошће резултатом 28:26. Подсјетимо, први меч, игран у Вогошћи, завршен је ремијем (25:25).

Првих 30 минута меча у Борику завршено је предношћу нашег тима од четири гола (15:11), а када је 20 минута прије краја утакмице на семафору био исписан резултатом 20:14 након гола Горана Даничића, изгледало је да ће црвено-плави, лакше него што је ико у дворани очекивао, изаћи на крај са другопласираним тимом Премијер лиге. Ипак, гости су до краја сусрета показали да се с правом боре за шампионску титулу: у 47. минуту стигли су до изједначења (21:21), а нешто касније, у неколико наврата и до минималног вођства (21:22, 22:23). Вратио је Борац голом Милоша Њежића предност на своју страну (24:23), међутим поново су гости узвратили и након грешке у комуникацији Борчевих играча приликом организовања напада, стекли предност од 1 гола (25:26).

Није наредни атак Борца у гол претворио Горан Даничић, кренули су Вогошћани у поход на +2, али се истакао Бојан Љубишић, који је истрчавањем са гола прекинуо контранапад гостију. Капитен Ђорђе Ћелић је одмах затим постигао гол за 26:26, да би, након нове Љубишићеве одбране, Марко Ћеранић постигао гол за ново црвено-плаво вођство.

Нису гости у гол претворили ни посљедњи напад, кренули су црвено-плави у посљедњих 30-ак секунди ка голу Аднана Шабановића, којег је након тајм-аута, затраженог на 12 секунди до краја, матирао Срђан Мијатовић за коначних 28:26.

Управо је споменути Мијатовић уз Дејана Унчанина, био најефикаснији у црвено-плавом табору са 5 голова. У гостујућој екипи, исти број голова постигли су Ибро Јелачић, Алмир Османхоџић и Бењамин Чичкушић.

Након пласмана на финални турнир, изабраници Бојана Унчанина се враћају обавезама у Премијер лиги, у којој ће за викенд, у оквиру 23. кола, одрадити претпосљедње лигашко гостовање и то екипи Слоге.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Рукомет

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font
slot online
sawer138
hokimulu