Пратите нас

Фудбал

Жижовић послије тријумфа над Жељезничаром: Апсолутно заслужено, реалан резултат кад се погледа ток утакмице

ФОТО: www.borac-sport.com

Фудбалери Борца изашли су као побједници из дербија 10. кола WWIN лиге БиХ против Жељезничара.

На Градском стадиону у Бањалуци један гол је био довољан за тријумф – постигао га је, у 36. минуту, Зоран Квржић, након асистенције Себастијана Ерере.

Апсолутно заслужена побједа и реалан резултат кад се погледа ток утакмице. Прво полувријеме потпуна доминација Борца, из које смо постигли гол и креирали још неколико изгледних прилика и полуприлика. Нисмо дозволили Жељезничару претјерано да се размаше. У другом полувремену, стицајем разних околности, с обзиром на то да су они увели играче који свакој екипи могу да направе проблем, Крпић, Хирош и Алџабер, преузели су јалову теренску иницијативу, без неких великих прилика – рекао је тренер Борца Младен Жижовић, додавши:

Мислим да смо успјели у ономе што смо и хтјели, да утакмицу приведемо крају, а и да се уједно припремимо за сљедеће гостовање које нас чека на Кипру. По свему приказаном, феноменално је што смо побиједили, али оно што је најбитније јесу три бода у дерби утакмицама. Не претјерано лијепа утакмица за око, једна прилика, из те прилике смо постигли гол. Желим да честитам Жељезничару на фер и коректној игри, али и нашим момцима који сјајно раде и постижу врхунске резултате.

На прошлом домаћем мечу, против Вележа, Ђорђе Деспотовић је изашао из игре у 41. минуту. Није био на терену у дуелу са Игманом, али је заиграо против тима са Грбавице, ушавши у игру у 56. минуту умјесто Стојана Врањеша.

Још је ровит, без тренинга. Нема неких великих проблема, биће му потребан одређени период да се спреми. Граховац, Вуковић, Караклајић и Хасукић ван строја, Бајде се опоравља, Датковић ван строја. Пуно је играча ван, али нас је у одређеном периоду стигао и умор с обзиром на то да 14-15 играча игра у ритму сриједа – недјеља. Можда се у то у једном дијелу утакмице осјетило, али најбитније је да Жељезничар у свему овоме није имао пуно прилика. Нисмо ни ми, али мислим да смо оно што смо имали знали да искористимо.

Наредни меч који чека црвено-плаве заказан је за четвртак од 18.45 по нашем времену. На ГСП стадиону у Никозији, у другом колу Конференцијске лиге, ривал ће бити АПОЕЛ, рекордер Кипра по броју трофеја.

Без обзира на предвиђања против ПАОК-а, Ференцвароша и Панатинаикоса, гдје су неки мало то другачије очекивали, ми смо знали шта желимо и шта хоћемо. У тим утакмицама смо показали да можемо да се носимо са свим тим врхунским европским екипама. Надам се да ћемо се тако представити и на Кипру. Желимо превасходно да се одморимо, а најбитније је да се што прије опоравимо од ове утакмице и против АПОЕЛ-а изађемо квалитетније него што ћемо ући у саму утакмицу. Немамо неки превелики притисак, али ако нам се укаже прилика, сигурно ћемо је искористити. Желимо, као и у претходним европским утакмицама, да уживамо и да на добар начин представљамо фудбал у Босни и Херцеговини. Мислим да то сјајно радимо у мору дешавања која прате нашу земљу и да смо један свијетао примјер – закључио је Жижовић.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Borac Banjaluka (@borac.sport)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Borac Banjaluka (@borac.sport)

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş