Пратите нас

Фудбал

Жижовић о вечерашњем дербију: ”Да добру игру из Коњица потврдимо квалитетном партијом против Жељезничара!”

ФОТО: www.borac-sport.com

Десето коло WWIN лиге БиХ обиљежиће један од највећих дербија бх. фудбала!

На Градском стадиону се, са почетком у 19.45 часова, састају Борац и Жељезничар. Пред овај меч, црвено-плави су трећепласирани на табели, са 19 бодова из осам утакмица, док је тим са Грбавице на четвртој позицији, скупивши два бода мање из девет мечева.

Жељезничар ове сезоне има високе амбиције што су и показали на отварању првенства. Врло добро су се појачали на скоро свим позицијама, промијенили су пола тима, довели искусне играче који знају да играју ову лигу и овакве утакмице, поготово у везном реду, али и нападу, предвођени Сулејманом Крпићем. Знају да буду опасност сваком клубу у лиги, па тако и овдје. Утакмице између Борца и Жељезничара су годинама права спортска посластица и увијек су биле дербији, а тако ће вјероватно бити и овај пут. Овом приликом позивам навијаче да нас подрже на нашем путу, те им се захваљујем за сву подршку у претходном периоду – рекао је тренер Борца Младен Жижовић на конференцији за новинаре.

Током протекле репрезентативне паузе, Борац је одиграо два заостала меча. Прво је у одгођеној утакмици прве рунде прошлог викенда тријумфовао над Вележом (2:1), да би затим у оквиру другог кола декласирао Игман у Коњицу (0:4).

Претходне утакмице за нас су биле веома тешке са свих аспеката, с обзиром на то да смо играли утакмице током репрезентативне паузе, те смо остали без играча из репрезентативних селекција, који су нам се накнадно прикључивали, али смо их феноменално одрадили. Остварили смо двије побједе и налазимо се при самом врху. Желимо да добру игру из Коњица потврдимо квалитетном партијом против Жељезничара и дођемо до три бода, који ће нас још више учврститити у врху, те да наставимо да дишемо за врат тренутно водећем Зрињском. Наше амбиције су јасне – три бода. Међутим, морамо да буде обазриви и фокусирани – подвлачи Жижовић, који у овом мечу не може да рачуна на одраније повријеђеног Давида Вуковића те Срђана Граховца и Ђорђа Деспотовића.

ФОТО: www.borac-sport.com

Себастијан Ерера Кардона увјерен је да три бода остају у Бањалуци.

Као прво, нормално да очекујем три бода. Надам се да ће наша екипа показати борбеност и залагање, како бисмо дошли до доброг резултата. Очекујем и подршку публике. Мислим да није било много навијача на претходним утакмицама, па очекујем да ћемо уз њихову помоћ и нашу борбеност доћи до повољног резултата, како бисмо мирне главе ишли на европско гостовање у Никозију – истакао је Борчев Колумбијац.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş