Пратите нас

Фудбал

”Карактер ове екипе је несаломив!” Жижовић послије ремија са грчким великаном: ”Срећни смо и поносни!”

ФОТО: www.borac-sport.com

Борац је против Панатинаикоса освојио огроман бод!

На старту такмичења у Конференцијској лиги, црвено-плави су резултатом 1:1 ремизирали са славним атинским клубом и показали да су са правом међу 36 учесника лигашког дијела трећег евро-такмичења по јачини.

Срећни смо и поносни начином на који смо дошли до бода. Мислим да смо, објективно, 75-80 минута били равноправан противник, можда у неким сегментима и бољи. Иако смо губили 0:1 у првом полувреемену, имали смо неколико добрих ситуација према напријед, које смо могли да ријешимо боље. У другом смо кренули слично или исто, изједначили, имали још једну-двије прилике. Онда је Панатинаикос увео најбоље расположиве снаге гдје су нас стисли, направили неколико изгледних прилика. Висили смо тад, међутим мислим да смо били довољно квалитетни и имали довољно среће и храбрости и на крају сасвим заслужено освојили бод. Срећа прати храбре, ми је вечерас јесмо имали, али исто тако је нисмо имали против Ференцвароша гдје смо били надомак групне фазе Лиге Европе,  били смо на 7-8 минута од тога. Мислим да нам се вечерас мало вратило, надам се да ће нам се још више враћати с обзиром на то да је ова екипа још једном показала карактер који је несаломив и мислим да сви можемо да будемо срећни и поносни овим бодом – рекао је након утакмице тренер Младен Жижовић, додавши:

У оваквим утакмицама једноставно дајете максимум. Ту нема калкулација, да се за нешто чувате. Сви момци су дали близу свог максимума, мислим да имамо још простора за напредак. Радимо квалитетно, имамо квалитетан стручни штаб, ту је и ширина ростера и мислим да то већ даје резултате. Имамо довољан број играча, можда у неким ситуацијама себи можемо да приуштимо и луксуз. Вечерас смо убацили 17-годишњег Марчетића који је уписао прве минуте у Конференцијској лиги. Сигурно да ћемо у наставку сезоне покушати да резултат не трпи, да будемо равноправни и конкуренти за прво мјесто са Сарајевом, Зрињским и Жељезничаром, а уједно и да пружимо прилику свим млађим играчима који то заслуже.

Незахвално је, каже Жижовић, послије овакве утакмице издвојити било кога.

Тим је показао да је изнад сваког појединца. Једноставно ту реченицу треба окачити у свакој свлачионици. Тешко је некога издвојити, Ђорђе је постигао гол, Кулашин је одиграо сјајну утакмицу, Шишковски такође, задња линија феноменална, везни ред… Понављам, тим је изнад сваког појединца и то смо вечерас и показали.

Послије поготка Деспотовића за 1:1, Борац је притиснуо тим који је 12-13 пута скупљи, гол за 2:1 је висио у ваздуху…

Имали смо ситуацију са Ерером, са Ђорђем, са Хрељом пред крај утакмице. Можда смо у тим моментима могли да дођемо до потпуног преокрета, али кад се све сагледа, мислим да је реалан резултат 1:1, без обзира што су они имали двије-три опасне ситуације пред нашим голом.

Кључ великог ремија?

Жељели смо да им не допустимо да из наших грешака дођу до позиција за постизање поготка и да нас надиграју у појединим сегментима, као што и јесу у посљедњих десет минута. Немамо за чим да жалимо, хтјели смо да уживамо у овој утакмици и да искористимо њихово ментално стање у смислу да се они припремају за Олимпијакос и да ће једног или два играча одморити вечерас. Хтјели смо на брзе контре да их изненадимо, кроз организован посјед и мислим да смо у томе у доброј мјери и успјели вечерас – рекао је Жижовић, који је на крају разговора са новинарима кратко најавио и првенствени меч са Жељезничаром (7. октобар, Градски стадион, 18.00).

То је сад за нас најважнија утакмица. Жељезничар је у добром ритму, доброј серији, имају доста искусних играча који имају велики број утакмица у овој лиги. Морамо да будемо организовани, али и да се добро одморимо. Идемо свакако на три бода – закључио је стратег нашег тима.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş