Пратите нас

Фудбал

Жижовић најавио дерби у Мостару, говорио и о новим играчима: “Могу да нам помогну, али немам чаробни штапић!”

ФОТО: www.borac-sport.com

Први првенствени меч послије двоседмичне репрезентативне паузе фудбалери Борца одиграће у недјељу, када их очекује гостујући дерби са Зрињским!

Власници трофеја на бх. нивоу (Борац шампион, Зрињски освајач Купа) састаће се на стадиону ”Под Бијелим бријегом”. Мостарцима ће то бити четврти овосезонски меч, а досадашња три одрадили су тријумфално (ГОШК 1:4, Посушје 1:0, Слога Меридиан 3:1). Стопроцентан учинак има и Борац, који је до сада одиграо два меча у првенству, оба на Градском стадиону (Слобода 2:0, ГОШК 3:0).

Сигурно да је ово дуел двије најквалитетније екипе, уз Сарајево које у прва четири кола има исто толико побједа. Сигурно да су осокољени послије ове побједе против Слоге и налазе се у једном добром расположењу. Ове сезоне су пуно мијењали, одрадили су пуно улазних трансфера, сигурно да имају високе амбиције и покушаће да ураде све што могу да се домогну титуле, као и ми и Сарајево, тако да очекујем једну занимљиву утакмицу – ријечи су тренера Борца Младена Жижовића у најави меча.

Првенствену паузу Борац је искористио да одигра меч шеснаестине финала Купа Републике Српске против БСК-а. На Градском стадиону, било је 4:1 за црвено-плаве.

Дали смо прилику играчима који су “мање” играли, као и новопридошлим играчима. Добра утакмица за нас, контролна, остали смо у ритму. Јуче смо одрадили један регенеративни тренинг с обзиром на то да је наших 6-7 играча боравило у репрезентативним селекцијама, тако да максимални фокус на Зрињски иде данас и сутра. Нема ту великих непознаница, сигурно да ће они користити неколико нових играча. Погледали смо утакмицу против Слоге, видјели њихов допринос. Не вјерујем да ће мијењати пуно у систему игре. И ми смо у једном добром ритму, завршили смо овај први дио на феноменалан начин, остварили двије побједе, прошли у Купу РС и изборили Конференцијску лигу. И Зрињски је играо четврто коло Конференцијске лиге, испали су, тако да очекујем један дерби првенства. Вријеме ће бити идеално за игру, очекује се неких 17-18 степени, тако да су створени сви предуслови за један квалитетан меч којим би се подигао рејтинг фудбала у БиХ.

У конкуренцији за меч, подвлачи Жижовић, сигурно није млади крилни нападач Давид Вуковић.

Неки играчи који су били у репрезентацијама имали су и далека путовања, неки су играли и по 90 минута, неки се жале и на умор, али мислим да ће сви бити на располагању, осим Давида Вуковића. Сигурно неће конкурисати за ову утакмицу. Штета за њега јер се ради о једном од најбољих младих играча БиХ, али Боже мој, такав је фудбалски пут. Најбитније је да он буде здрав и да у неком наредном периоду буде максимално користан за себе и нашу екипу.

Против “романтичара” са Чаира, у тиму су се нашла четворица новајлија (Бобан Николов, Санди Огринец, Ђорђе Деспотовић, Нико Датковић). Могуће је да се неко од њих нађе у тиму за дуел са Мостарцима.

Није тако ни лако упасти у конкуренцију. Кад добијете нове играче, или како ви кажете појачања, прво треба да се то покаже на терену. Ја то тако гледам. Сматрам да смо добро одрадили прелазни рок и у ранијем периоду и да смо показали да знамо да се носимо са тим изазовима. Сигурно је да су то момци који могу да нам помогну, али ја немам чаробни штапић да их доведем у оптималну форму након два тренинга, седам или 14 дана. Ко то може, свака част, али потребан је један период, прије свега због тога што су они посљедњу такмичарску утакмицу одиграли у мају, а данас је 13. септембар. Послије три и по мјесеца без утакмица, сигурно да треба времена и врло нам је битно да нас у овим утакмицама у септембру резултати пуно не ремете како бисмо у октобру добили Борац који ми очекујемо. Вријеме је оно што ми тренери тражимо, али у већини случајева га немамо.

А у септембру је пред Борцем много изазова. Послије гостовања Зрињском, слиједи домаћи меч са Сарајевом (22. септембар), потом гостовање Посушју (25. септембар) и на крају домаћи дуел са Радником (29. септембар).

Ми смо велики психолошки терет имали у протеклом периоду, с обзиром на то да смо пуно мијењали и није билио једноставно. Пуно упитника и квалитетних противника иза нас… Да нам је неко рекао да ће то тако бити, вјероватно не бисмо вјеровали на који начин смо дошли до овога. Тај терет психологије, ако га има а треба да га има, сматрам да смо положили и тако ћемо и наставити. Зато имамо 25-26 играча, сигурно да ће сви бити у ростеру и бити кориштени за наредне утакмице.

Тренутно стање табеле за Жижовића је очекивано.

Ја сам стартовао 2002. године као играч и није се пуно мијењао фокус међу том првом тројком, четворком. Мислим да су у посљедње вријеме Борац и Зрињски доминантни у босанско-херцеговачком фудбалу, с обзиром на то да су посљедње три титуле освајале управо ове екипе и сигурно да ће се и ове сезоне борити за највиша мјеста. Сарајево има четири побједе, енормна улагања су имали у протеклом периоду, ваљда је свима јасно да не можемо финансијски да се пратимо са њима, ми смо се опредиједили за неки другачији концепт. То су екипе које имају максималан учинак у ових неколико непотпуних кола, али је евидентно да се и Жељезничар буди, са публиком, са неким новим људима, превасходно Елвиром Рахимићем који је донио додатну енергију у клуб. Сматрам и да је Радник једно пријатно изненађење, с обзиром на то да су показали квалитетне игре. Имају једног врло квалитетног младог тренера који фино ради, а такође и Посушје фино игра. Остале екипе које су у доњем дијелу бориће се за опстанак, али ако се испостави да ће моја размишљања на крају бити другачија, унапријед се извињавам – рекао је Жижовић, дотакавши се на крају нападача Грегора Бајдеа, јединог новајлије који није играо против БСК-а.

Грегор је ту, у врло добром стању што се тиче физичког дијела. Видјећемо у овом периоду колико ћемо га користити. Ради се о једном квалитетном играчу, који иза себе има искуство играња и европских утакмица и у најбољим клубовима Словеније. Сигурно да ће његово искуство и карактер прије свега допринијети да наш напад буде још бољи – закључио је Жижовић.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş